בדיקת משקל עצם ליחידת שטח במקום ליחידת נפח

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

15/04/2011 | 16:35 | מאת: אודליה

שלום, בדיקת דקסה מודדת משקל עצם ליחידת שטח במקום ליחידת נפח. מה ההגיון בדבר? הרי לא לכל הנשים אותו עובי עצם! משקל העצם אינו מעיד על חוזקה. למה בודקים משקל ולא חוזק?

אודליה שלום רב. את לגמרי צודקת. האינפורמציה שמתקבלת מהבדיקה צריכה להבחן בקונטקסט של מגבלות הבדיקה. לצערי אין בישראל בדיקת עצם שמתחשבת במבנה תלת מימדי, qCT . יחד עם זאת, תוצאות בדיקת הדקסה הוכחו כמנבאות סיכון לשבר ולפיכך מסייעות בהחלטות הטיפוליות. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך