אוסטאופניה בגיל 70

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

16/06/2011 | 11:35 | מאת: אירנה

אמי בת 71 אובחנה בבדיקות כסובלת מאוסטאופניה, האם ישנן תרופות שאינן ניתנות דרך מערכת העיכול? האם גילה המבוגר יחסית משפיע על התאמת התרופה? בבדיקות היא אובחנה עם מדדים בעצם הירך -2.1 ובעמוד השדרה 1.5

אירנה שלום רב. בהחלט קיימים טיפולים לאוסטאופורוזיס שאינם דרך הפה. אקלסטה - זריקה חד שנתית לוריד ופורטיאו - זריקה חד ימית עצמית לתת עור. שתי התרופות הללו בסל, אך לא כ"קו" ראשון - כלומר לחולים שלא טופלו קודם לכן בטיפול פומי (דרך הפה) . גילה של אמך בהחלט מהווה גורם בהחלטה, ככל שהאדם מבוגר יותר, הסיכון לשבר בצפיפות עצם נתונה, עולה. אגב, גיל 70 לא נחשב מאוד מבוגר במושגים של אוסטאופורוזיס. בכל אופן,כדאי שאמך תפנה למומחה על מנת לקבל יעוץ פרטני. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך