כשמדברים על צפיפות עצם (או מסת עצם) נמוכה

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

16/03/2011 | 23:01 | מאת: שלום לך

הכוונה לכמות ירודה של רקמת עצם. כשמדברים על פגיעה באיכות רקמת העצם - הכוונה לשינויים בהרכב של רקמת העצם, למשל בדרגת ההסתיידות שלה. חסר קשה וממושך של ויטמין D יכול לפגוע בהסתיידות התקינה של העצם (במצב קיצוני הוא גורם לרככת). תיקון רמת ויטמין D יכול לתקן את הליקוי בהסתיידות, אך לא ישפיע על הכמות של רקמת העצם. קראתי את זה באתר אחר. שאלתי היא מה זה אומר תיקון D לא ישפיע על הכמות של רקמת העצם? איך מתקנים עכשיו את הכמות של רקמת העצם לאחר שהיה חסר ממושך של D ? הרופא משפחה לא אמר לי שצריך לקחת ויטמין D אף פעם. מאיפה אנחנו אמורים לדעת שצריך לקחת ? התגלה חסר שנחשב גדול של ויטמין D שהיה כנראה ממושך = 4 . אשמח להסבר מה הנזק והבנתי כמו שכתוב למעלה שזה גורם לבעיות שלא ניתנות לתיקון ? האם זה אכן כך? תודה.

שלום רב. חסר ויטמין די אכן גורם לשינויים שחלקם הפיכים וחלקם לא הפיכים, אך מרביתם הפיכים. הפגיעה ברקמת העצם נובעת מכך שהגוף מזהה את הבעיה ומפעיל מנגנוני פיצוי, שפוגעים ברקמת העצם, ולא רק בהסתיידות. יחד עם זאת, טיפול בבעיה בהחלט עוזר, גם אם לא ב 100 אחוז. ממליצה לך להתייעץ עם הרופא שלך לגבי כמות וסוג התוסף המומלץ . רפואה שלמה

17/03/2011 | 15:15 | מאת: שלום לך

לקחת ויטמין D וזהו? קיבלתי תוסף בשם טיפטיפות 20 טיפות ליום . זה בסדר? באינטרנט קראתי דברים די מפחידים על חסר ממושך בויטמין D . ואכן היה חסר. לכן יש חשש שנגרם נזק שאי אפשר לתקן כמו שכתוב באתרים למיניהם.. הרופא אומר שלכולם חסר D וגם לו..וזה לא כזה חשוב.. זה לא מה שכתוב במאמרים באינטרנט על D.. איזה נזק יכול להיות שנגרם? לא נראה לי שהרופא הזה מבין. לכן אין מצב לשאול אותו. תודה לך.

מנהל פורום שברי צוואר הירך