אוסטרופורוזיס?

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

19/07/2011 | 21:12 | מאת: רבקה

בבדיקת קולונוסקופיה וירטואלית לפני 3 שנים צויין בין השאר"נטילת סידן כללית מהשלד" בבדיקות צפיפות עצם שאני עושה באופן קבוע התוצאה תקינה גם בעמוד השדרה וגם בצואר הירך. בשנה האחרונה נפלתי פעמיים כל פעם בגלל מכשול כלשהו שלא שמתי לב והתוצאה 3 שברי דחיסה בחוליות מותניות. בבדקות אצל אנדוקרינולוג נראה לי שהערכים תקינים יש לי תור אליו רק בעוד שבועיים. שאלתי- האם בדיקת צפיפות עצם מהימנה במקרה שיש שינויים ניווניים בעמוד שדרה? האם סי טי(קולונוסקופיה וירטואלית) יכולה להצביע על אוסטרופורוזיס? האם רואים אוסטרופורוזיס בצילום רנטגן? האם אפשר לקחת בכל מקרה פוסולן או תכשיר דומה בהתחשב בגילי ובהסטוריה המתוארת? אני בת 64 מה עושים???? תודה

רבקה שלום רב. אני שמחה שאת שואלת שאלות כה הגיוניות כי לעיתים, בנוכחות צפיפות עצם תקינה, אנשים שחייבים טיפול, כמוך, לא מקבלים אותו. בהחלט מדובר באוסטאופורוזיס, ולא על סמך צילום, או סיטי - שתיהן אינן בדיקות לאבחון המחלה, אלא על סמך העובדה שאת נופלת מגובה עמידה ושוברת . טוב שאת הולכת לאנדוקרינולוג, ככל הנראה תקבלי טיפול - סידן, ויטמין די וגם אחת התרופות למניעת שברים נוספים, כגון פוסאלן. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך