פרוטלוס

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

08/07/2011 | 21:18 | מאת: מיכל

שלום דוקטור,אני בת 56 כשנה מאובחנת באוסטאופורוזיס.מקבלת אקטונל 150 פעם בחודש,קלמדין יומיומי וויטמין d שתי טיפות מינון 1000 ביום.האם זה מספיק?האם כדאי גם פרוטלוס כדי לבנות עצם ולא רק לעצור את ההרס שלה?(אני מוכנה לרכוש פרטי.אם זה עוזר אז חבל על הזמן וצריך לשפר את המצב כמה שיותר מהר.)אני מאוד רוצה לשפר כי אני צעירה מדי למחלה כזו(והתגלתה רק במקרה)תודה רבה לך.

מיכל שלום רב. את מעלה כאן נקודה מעניינת - האם אישה צעירה עם אוסטאופורוזיס צריכה טיפול אגרסיבי עקב היותה צעירה, או , לחילופין, עקב היותה צעירה, הסיכון לשבר כתוצאה מצפיפות עצם נמוכה הוא נמוך מאוד ולכן אין לפעול ע"י "כלים כבדים" מחשש לחשיפה ממושכת לאותן תרופות. הנטיה של העוסקים בתחום היא להעדיף לא "להתנפל" על אישה צעירה עם אוסטאופורוזיס אלא להעדיף טיפול בסידן, ויטמין די, פעילות גופנית וכדומה. יחד עם זאת, כל מקרה לגופו, והסיכון לשבר תלוי בגורמים נוספים מלבד הגיל - מה מידת החומרה בצפיפות עצם, סיפור משפחתי, בריאות כללית, עישון ועוד. גם פרוטלוס היא אופציה, אולם, אני מקווה שהבנת כי הגישה היא מאוד פרטנית. ממליצה לך לפנות ליעוץ למומחה בתחום. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך