תוצאות בדיקת צפיפות עצם לאחר נטילת פוסלאן

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

01/05/2011 | 19:55 | מאת: גל

שלום רב, אני בת 52. לפני 5 שנים התגלתה בעיה בצפיפות העצם. ירך: T -2 / BMD 0.623/ BMC 2.95דירוג עמוד שדרה: T -1.9 / BMD 0.836/ BMC 38.27 דירוג הומלץ לי לקחת כדורי סידן + ויטמין D ************************************************** לפני 3 שנים ערכתי בדיקה נוספת שתוצאותיה היו: ירך: T -2.73 / BMD 0.545/ BMC 2.46דירוג עמוד שדרה: T -2.98 / BMD 0.651/ BMC 35.64 דירוג התחלתי עם כדורי פוסלאן *************************************************** לאחר נטילת פוסלאן במשך שלוש שנים+סידן וויטמין D, ערכתי היום בדיקה שלישית שתוצאותיה: ירך- T -2.3 / BMD 0.592/ BMC 2.95דירוג עמוד שדרה - T -1.8 / BMD 0.844/ BMC 41.20דירוג ????????????????????********************************************************** שאלותיי: האם ניכרת השפעת הפוסלאן באופן יעיל על תוצאות הבדיקה או שיש לחשוב על טיפול אחר? תודה מראש גל

גל שלום רב. התייעצות אינטרנטית אינה תחליף לפגישה עם רופא. בעת ניתוח תוצאות צפיפות עצם יש להסתכל גם על התמונות עצמן - האם התמונות משלושת הבדיקות הינן בנות השוואה מבחינת איכות ותנאי צילום. על פניו נראה שהבדיקה האחרונה מראה שיפור, אך, שוב, אני ממליצה לך לקבוע תור לאנדוקרינולוג.

מנהל פורום שברי צוואר הירך