הנקה ונטילת תרופות נוגדות דיכאון

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

14/05/2011 | 15:44 | מאת: רויטל

שלום, שמי רויטל בת 36, הריון שני חודש 9. אני מאובחנת כבעלת נטיה לדיכאון, והחל מגיל 27 היו לי מספר אפיזודות, בעיקר סביב ארועי חיים. אני בדר"כ מטופלת ב"שוטף" ע"י משפחת ה-ssri. לקראת טרימסטר שני סיימתי ליטול התרופות בהנחיית הפסיכיאטר. אני מרגישה שהדיכאון כבר כאן (העדר אנרגיה, עייפות, עצבות, בכי ורגישות, העדר מנגנוני תמיכה חברתיים ועוד). שאלתי - חשוב לי מאוד להניק ומצד שני אני רוצה להיות מטופלת בתרופות שזהו טיפול אפקטיבי מאוד עבורי. הפסיכיאטר שלי מציב אותי בפני מצב של "או-או" - או הנקה או כדורים, אך לא ביחד, למרות שאני יודעת שיש רופאים שמאפשרים זאת. מקורות המידע מבלבלים ולא ברור לי מה מומלץ - להניק עם תרופות מסוימות או להימנע מכך מכל וכל עקב חוסר ודאות להשפעות השליליות על התינוק? איני מעונינת שמצבי ידרדר וזקוקה לפתרון מהיר לאחר הלידה. לתשובתך אודה,

רויטל בוקר טוב. הפנית את שאלתך לפורום הלא-נכון. אנא פני לפורום פסיכיאטרים או גינקולוגים כאן. בהצלחה ורפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך