פורום ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור

אחת התלונות השכיחות יותר בקרב נשים לאחר לידות, הנקות וירידה במשקל הנה של שדיים צנוחים בדרגות חומרה שונות. מגוון הפתרונות הניתוחיים רב, אך בכולם העיקרון זהה: שימור רקמת השד הקיימת יחד עם הידוק מעטפת העור. פעמים רבות מבקשות המטופלות להגדיל את השדיים לגודל אטרקטיבי, בנסיון לשחזר את מראה השד שהיה לפני הלידות, ובמקרים אלו מוכנס שתל סיליקון תחת השד. נשים אשר ירדו מעל 25 ק"ג במשקלן יצביעו לעיתים קרובות על בעיה נוספת, אשר הנה כפל של עור ושומן משני צידי החזה, אשר מחייב גם הוא התייחסות במהלך הטיפול הניתוחי באזור החזה. ד"ר פרידמן אשר חזרה לארץ רק לאחרונה מתת התמחות בפיצבורג שבארצות הברית, מציגה לכל אותן נשים אלו אלטרנטיבה ייחודית. על פי שיטתה, מוגדלים השדיים של הנשים באמצעות ניוד כפלי העור בצידי החזה, וכך למעשה מושגות שתי מטרות בו זמנית. האחת, תיקון החזה הצידי; והשנייה, הגדלת השד ללא שמוש בשתלים. על פי שיטתה של ד"ר פרידמן, השד החדש מפוסל באמצעות כל הרקמות של המטופלת, ובאמצעות תפרים פנימיים מקובע למקומו כדי למנוע צניחה עתידית. יש לציין, ששדיים נפולים אשר עברו הגדלה והרמה בו זמנית בשיטות המקובלות, ינטו לצנוח עם השנים, עקב כובד משקלו של שתל הסיליקון אשר מהווה למעשה מעמסה על עור השד. לעומת זאת, בשיטת ההגדלה והעיצוב הייחודי של ד"ר פרידמן, הרקמות העצמיות תומכות זו בזו ביוצרן צורה קונוסית אטרקטיבית של שד צעיר, וקצב הצניחה שלהן מוגבל ואיטי.
286 הודעות
265 תשובות מומחה

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור

12/05/2010 | 22:49 | מאת: בלה

שלום רב נותרו לי קפלי עור ועודפי עור באזור פי הטבעת הרופאה הסבירה לי שזה כתוצאה מהלידה איך ניתן להסירם ואיך אפשר לקבל הפניה מקופ"ח.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בלה, אני מציעה שתגיעי להבדק, ועל סמך הממצאים אוכל להתרשם מאופי עודפי העור הללו. עודפי עור היוצרים דלקות מקומיות לעיתים מאושרים להסרה על ידי הקופה.

08/05/2010 | 07:34 | מאת: מירי

שלום שלום יש לי שאלה בבקשה, העם בכול ניתןח של מתיחת בטן חייבים בסוף צינורית ניקוז...זה קצת מפחיד אותי

לקריאה נוספת והעמקה

הי מירי, די מקובל להשאיר שני נקזים לאחר מתיחת בטן, אשר נשארים במקום ימים ספורים בלבד. אי ודאות בהחלט מעוררת חששות, אולם אני מבטיחה לך שטרם השחרור לביתך יוסבר לך בפרוטרוט כיצד להתנהל עם הבלון של צינורית הניקוז וזה מאוד פשוט. לרוב בן משפחה או דמות נוספת מסייעת בניקוז הבלון ולא נתקלתי בבעיה הנובעת מקיומו.

05/05/2010 | 22:09 | מאת: יפה

שלום רב רציתי לשאול עם אפשר לעשות את שני הניתוחים ביחד זה מסוכן ? או שזה עדיף? מה עלות בארך של ניתוח כזה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יפה, מקובל לבצע שלובים של ניתוחים, בפרט אם מצבך הבריאותי טוב. שלוב זה חוסך שתי הרדמות ושני נתוחים. הרופא צריך להעריך את מורכבות הניתוח ומבנה גופך. לעיתים ימצא לנכון דווקא לפצל את הניתוחים אם יחשוב שניתן יהיה להשיג תוצאה ניתוחית טובה יותר בשני שלבים. מאידך, לעיתים יומלץ לשלב את האזורים יחד. קשה להעריך עלות ללא בדיקה שלך, משום שקיימים סוגי ניתוחים שונים עם תמחור שונה. בהצלחה!

30/04/2010 | 08:07 | מאת: מירי

אני כ 7 חודשים לאחר הקטנת קיבה ורציתי לדעת כמה זמן לוקח החלמה וחזרה לעבודה כמדריכה לילדים אם אני עושה ניתוח הסרת עודפי עור בבטן ובזרועות,יש לציין שהם ילדים גדולים כיתות ב ו ד.וכן מתי חוזרים לספורם סטודיו סי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מירי, כ- 3-6 חודשים לאחר שמשקל הגוף מתייצב, כבר ניתן לעשות ניתוחים לטיפול בעודפי העור. ניתן לבצע שילובים של ניתוחים כמו בטן וזרועות. משך ההחלמה לשילוב כזה הנו מס שבועות עד חודש. ילדים בגיל שציינת את אינך צריכה להרים, כך שתקופה זו צריכה להספיק. באשר לאימוץ שרירי הבטן, הייתי ממתינה 6 שבועות עד ביצוע כפיפות בטן, אולם ניתן לחזור לאימונים הכוללים הליכות כעבור חודש ואף פחות (אליפטיקל) בהצלחה טלי

29/04/2010 | 19:33 | מאת: רוחמה נאווה

שלום, פניתי אלייך בנוגע לבעיה של ענידת עגילים ותגובתך הייתה כי קיים פיתרון לבעיה. אשמח לשמוע פרטים נוספים וליצור עימך קשר...כיצד אוכל לעשות זאת?

שלום רוחמה, מצטערת שהחמצתי שאלתך הנוספת! ישנן פעולות פשוטות המבוצעות בהרדמה מקומית המאפשרות לתקן את הפתח שנוצר עקב מתיחת העגיל. אשמח אם תקבעי תור לייעוץ, 08-9778247 טלי

26/04/2010 | 01:21 | מאת: ליטל

שלום רב, אני בת 25, 1.69, נמצאת כרגע בתהליך של דיאטה..במשקל המירבי שקלתי כמעט 100 ואני רוצה לרדת לסביבות 70 ק"ג..האם אמורים להישאר אצלי עודפי עור אחרי ירידה כזו אם היא הדרגתית? (3 קילו בחודש בערך)? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, זוהי שאלה מצויינת, משום שקשה לחזות אצל מי יתפתחו עודפי עור משמעותיים ואצל מי פחות. תראה, כל ירידה במשקל של מעל כ25 ק"ג ולעיתים הרבה פחות, מלווה ברפיון כלשהו של העור. לעיתים הרפיון הזה מינימלי,כך שלא ממש רואים כפלים והעור נותר פרוש יפה על הגוף, אולם למרות זאת ניתן לחוש רפיון כלשהו בבדיקה ידנית (כשאוחזים בעור בין האצבעות). במקרים אחרים נוצרים ממש כפלים הבולטים לעין באזורים שונים. גיל צעיר, ירידה מתונה והדרגתית במשקל, פעילות גופנית סדירה, איכות עור טובה, העדר עישון, תזונה עשירה בויטמינים וחלבון... הנם פרמטרים שיכולים לסייע להתכווצות טובה יותר של העור במהלך תהליך הירידה במשקל. עם זאת, את צריכה לדעת שניתן לטפל בצורה אפקטיבית בעודפי עור אם יתפתחו ונושא זה לא צריך להפריע לך בתהליך הירידה. שיהיה בהצלחה!

22/04/2010 | 20:16 | מאת: רותם

בעקבות מחלת לבלב ותזונתי הייתה רק לוריד במשך כחודשיים. הבראתי ושמחתי לדיאטה שהורידה אותי מ 105 ל 85 ק"ג. מעבר לרכישת מלתחה חדשה ואימוני כושר להשבת נפח השרירים נותרתי עם כרבולת עור רפוי מתחת לסנטר. האם ניתן לטפל ע"י לימפוליזיס? האם ניתוח להסרת עור זה הינו מסוכן/מסובך/יקר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רותם, אם אכן מדובר בעודפי עור, הדרך להסרתם הנה ע"י הסרתם בניתוח. עם זאת, לעיתים נותרים מצבורי שומן באזורים שונים בגוף, אותם דווקא ניתן לשאוב באמצעות שאיבת שומן, והעור הנותר מתכווץ. ישנם מכשירים שונים לא חודרניים אשר מתיימרים לכווץ את העור אך אני מודה שאיני מאמינה לשינוי משמעותי בטכנולוגיות אלו, מדובר בטיפולים יקרים, ממושכים ולרוב יש צורך בטיפולי תחזוקה... ממליצה שתגיע לחוות דעת ואוכל לתת תשובה ספציפית. בברכה, 08-9778247

18/04/2010 | 10:42 | מאת: גדי

היי טלי, אישתי עומדת לעבור ניתוח להסרת גידול שפיר על בלוטת התריס, היות והיא סובלת מסנטר כפול, אנו מעוניינים לדעת אם אפשר לשלב נתוח כירורגי עם ניתוח פלסטי להסרת שני הנגעים בניתוח אחד ? תודה גדי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גדי, אכן מדובר על אזורים ניתוחיים סמוכים, אולם בד"כ לא מקובל לערב בין ניתוח אסתטי אלקטיבי של הפנים \צואר לבין ניתוחים אחרים באנדיקציות רפואיות באספקט התחתון של הצואר. זאת מתוך רצון לקצר את משך הניתוח ולהפחית ככל שניתן את הסיכון לסבוכים. עם זאת, חשוב להבין מה היקף הניתוח שצריכה לעבור, ומה משכו, ובמקביל להחליט על הפתרון הנכון לסנטר כפול. האם מדובר רק בעודפי שומן בצואר העליון? לעיתים ניתן להסתפק בשאיבת שומן קטנה בלבד שזוהי פרוצדורה קצרה יחסית אולם לעיתים מדובר בשאיבה רחבה יותר, שצריכה להתבצע יחד עם הידוק העור של הצואר והפנים התחתונות. אני ממליצה שאשתך תפנה לכירורג פלסטי על מנת להתעניין באופי הניתוח המתאים למבנה פניה ורק אז נוכל להחליט האם שילוב בין הפעולות הנו כלל רלוונטי. בהצלחה, טלי

12/04/2010 | 18:11 | מאת: נאווה

לבתי יש בעיה בענידת עגילים. מאז שהייתה תינוקת העגילים היו מושכים את האוזן עד כדי קריאת התנוך ונושרים. כשראינו כך בילדותה נמנענו מלענוד לה עגילים. כיום היא בת 18 ומאוד רוצה לענוד עגילים ואפילו ארוכים כי הם הולמים אותה... האם יש לרפואה אסטטית מענה לבקשתה?

שלום רב, בהחלט ניתן לשפר מראה תנוך אוזן קרוע באמצעות פרוצדורה ניתוחית פשוטה במרפאה.לאחר החלמת החתך הניתוחי ניתן יהיה לנקב בשנית את התנוכים ולהנות מענידת עגילים. נא לפנות למרפאתי, בהצלחה!

26/04/2010 | 17:08 | מאת: רוחמה

שמחתי לשמוע שיש לך פיתרון לבעיה, איך יוצרים קשר וקובעים תור?

10/04/2010 | 23:44 | מאת: בני

שלום רב, עברתי ניתוח מעקפים לפני כ 12 שנה. בעקבות פתיחת התפר עקב זיהום קל, נוצרה צלקת מכוערת, רחבה, והסתבר שהיא קלוידית. בנוסף, החזה והבטן מחוברים באמצעות הצלקת. האם ניתן לבצע תיקון, להפריד את החזה מהבטן ולהקטין את הצלקת? יש סיכוי להלחם בקלויד, שלא יתפח למימדים? ברצוני להוסיף שאני סוכרתי בברכה בני

לקריאה נוספת והעמקה

הי בני, אם מדבר בפצע שהזדהם ועקב כך הייתה הפרעה בריפוי, ישנו סיכוי שניתן לשפר את הצלקת הזו באמצעות פרוצדורה מינימלית. בקדמת החזה צריך לראות הצלקת על מנת להעריך אם ניתן לשפר המצב. בברכה, ד"ר פרידמן

20/04/2010 | 19:23 | מאת: בני

שלום ד"ר פרידמן, כשבוע לאחר ניתןח המעקפים ראיתי בחלק התחתון של הצלקת מעין רטיבות קלה. פניתי למיון, הקרדיולוג התורן פתח את התפר ממקום הזיהום ועד הקצה. קיבלתי תמיסה לחיטוי ופדים ונשלחתי הביתה. המקום נסגר אך נשארה צלקת מכוערת. תודה עבור תשובתך בני

01/04/2010 | 09:03 | מאת: עדנה

שלום ד"ר טלי עברתי ניתוח התקנת טבעת בכיבה לפני שנתיים וירדתי 30 ק"ג. הניתוח אותו אני רוצה לעבור הוא מתיחת בטן מהסיבה שבקפל שנוצר בשיפולי הבטן בימי הקיץ יש לי שם גירוי עם הפרשות לא נעימות, שמצריכות טיפול תרופתי. אני בת 59 שאלתי: האם אפשרי בגיל זה לעבור את הניתוח? והאם מפאת גילי קיימים סיבוכים המאפינים את גיל המנותח? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדנה, אכן גיל המטופל משפיע לעיתים על סיכון לסיבוכיםבניתוחים גדולים, אולם הפרמטרים שהוכחו בעבודות שונות כגורמי סיכון לסיבוכים לאחר מתיחת בטן הנם אחרים, וכוללים מחלות רקע שונות לא מאוזנות (יל"ד, סכרת), עישון, משקל גבוה,צלקות בטניות ישנות ועוד. בגילך, הייתי מגבילה אותך במספר הניתוחים שהייתי מציעה לך לבצע בו זמנית אולם הגיל מבחינתי אינו גורם סיכון אם בריאותך הכללית תקינה. בגיל מעל 50 עם זאת, יש לבדוק אם אין מחלת לב או בעיות אחרות כרוניות וזה כחלק מהברור הטרום ניתוחי. אשמח לייעץ לך במרפאתי, חג שמח

28/03/2010 | 02:55 | מאת: נ.

ד"ר פרידמן שלום, אני בת 24 (גובה 1.58 משקל 50), במהלך השנים עליתי וירדתי פעמים רבות במשקל, אך ב-4 השנים האחרונות המשקל שלי התייצב לחלוטין. העור באיזור הישבן והירכיים מאוד רפוי. יש ממש עודפי עור, ורקמה שומנית רכה (כנראה צלוליט), שמאוד מפריעה לי. יש לי מצבור של שומן באיזור הירכיים החיצוניות והישבן, שנראה נפול ודי מקומט. זאת למרות ששאר הגוף שלי רזה. החשש שלי בניתוח הוא שישארו צלקות רוחביות מכוערות מאוד (מעל הישבן אני מניחה), כך שהניתוח אולי יפתור בעיה אחת אבל יצור בעיה חמורה יותר. השאלה היא- אפשר לנבא מה יהיה מצב הצלקות אחרי הניתוח? האם יש תחליף לניתוח כדי להימנע מהצלקות? למשל- המסת שומן באמצעות גלי רדיו, וניקוזו אל מחוץ לגוף. או חימום, ואקום (לא פולשני). אשמח לתגובתך, נ.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נ, במצב של רפיון גדול של העור בעכוז ובירכיים, יתכן והטיפול המומלץ הנו עיצוב ירך צידית ועכוז, ניתוח הקרוי LOW BODY LIFT. שיטות המסייעות להמסת שומן ולמיצוק העור, בטכנולוגייה כזו או אחרת אינן רלוונטיות כאשר קיימים עודפי עור וחבל על הכסף.הן יקרות, מחייבות סדרה של טיפולים והתוצאה שכן מושגת, אם בכלל, חולפת לרוב עם הפסקת הטיפול כאשר מדובר על "מיצוק". השיטות המוכחות שעוזרות הן שיטות ניתוחיות ! אני אמנם צריכה לבדוק אותך על מנת להתרשם אולם עלייך להבין קודם כל שכל חתך מחלים כצלקת, אשר מבשילה עם הזמן וניתן בהחלט לחיות עימה. הכל עניין של פרספקטיבה,של רווח והפסד. אוכל לייעץ לך במרפאתי. חג שמח

28/03/2010 | 00:45 | מאת: or

שלום ד"ר פרידמן, אני בת 25, אחרי ניתוח בריאטרי(6 חודשים), פחות 35 קילו, עוד 11 קילו ל bmi תקין, נשואה ללא ילדים. חשבתי לעשות ניתוח מילוי והרמה של החזה,האם יש טעם לבצע ניתוח להרמת חזה ומתיחת בטן לפני הריון? האם אפשר למלא את החזה בשומן מהגוף ולא בשתל? יש לי מעט שומן ועור רב בזרועות, מהמרפק עד השחי, דבר שגורם לי להזעת יתר ולפצעים,איזה שיטת ניתוח למתיחת זרועות אצטרך והאם את יכולה לתת לי הערכת מחיר ממוצע למתיחת זרועות? תודה אור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אור במצב כמו שלך, כשאינך מתכננת הריון בשנה הקרובה אלא בעתיד, אני ממליצה כן לעבור ניתוחים מתקנים בבטן ובחזה. מרבית המטופלות הנן בגיל הפוריות, ואכן סוגייה זו נדונה פעמים רבות ורלוונטית גם אצלך. הרווח שתקבלי מתוצאות הניתוחים הנו כזה שצפוי לסייע לדמוי העצמי שלך ולקשרים עם בן זוגך. ידוע היום שהתרומה של ניתוחים אלו כה גדולה, שהגישה המקובלת הנה לתקן כשמפריע ואת מה שמפריע, על פי סדר החשיבות שלך, תוך סיוע מקצועי ממני בעת תכנון סדר הניתוחים. אני מבצעת ניתוחים גם בזרועות, אשמח לראות אותך אצלי במרפאה אפילו בשלב זה לצורך הכרות ראשונה. ברור לי שפנית משום שהנושא כבר מציק ולכן אני מאמינה שתוכלי להתרשם מתמונות של מטופלות עם בעיה דומה ולהתחזק. חשוב שתמשיכי לרדת כמה שצריך. על מנת לקבוע פגישה, תתקשרי ל- 08-9778247 למלי. בהצלחה

13/03/2010 | 13:27 | מאת: asd21

אהלן, בילדותי הייתי שמן ולפי מה שאני זוכר היה לי גניקומסטיה עם השנים ועם הרבה ספורט ככל הנראה הגניקומסטיה נעלמה.. אולי זה היה סך הכל שומן ולא ג'ינו אבל זה השאיר אחריו פטמה נפוחה.. עכשיו הפטמה לא צמודה לגוף.. היא רופפת ויש אוויר מתחת (2 הפיטמות) אני ממש סובל מזה.. מבחינה אסתטית רופאים אמרו לי שזה כנראה עודף עור יש מה לעשות בנדון?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, נשמע אכן שמדובר בעודפי עור סביב העטרה. בתלות בעודפי העור ניתן להתאים את הניתוח הרלוונטי, יש לבדוק אותך ולהתרשם מחומרת הבעיה. בבקשה קבע ייעוץ עימי במרפאה לניתוחים לעיצוב הגוף, 08-9778247, בהצלחה

11/03/2010 | 21:59 | מאת: מיטל

אני בת 16.5 ירדתי בערך 35 קילו.לאחר דיאטה זו נשאר לי המון עור עודף.מה אפשר לעשות?אשמח לדעת פרטים לגבי ניתוח..

לקריאה נוספת והעמקה
11/03/2010 | 23:51 | מאת: פלוני

בגילך הצעיר העור גמיש מאוד מה גם שאת ממשיכה לגדול ולהתפתח. חבל לעשות ניתוח טראומתי בנסיבות כשלך. :-)

שלום מיטל, כל הכבוד על הירידה היפה במשקל! קיים היום מגוון ניתוחים לעיצוב הגוף לאחר ירידה במשקל, ולמעשה ניתן לתקן כל אזור בגוף, הכל על פי הבעיה הספציפית ורצון המטופל. אשמח לפגוש אותך ולייעץ לך. בבקשה תתקשרי למלי, 08-9778247 וקבעי פגישה. הייעוץ הנו ללא תשלום.

חבל שאינכם מציינים שחובה חצי שנה של התייצבות משקלית (בנוסף לשנה לאחר הניתוח הבריאטרי) על מנת שהקופה תממן את עלויות הניתוח הפלסטי. אני שנה וחודשיים והקופה לא מוכנה לשלוח אותי לוועדת אישורים מטעמה עד חודש יוני.

שלום, אכן יש ועדות הדורשות משקל קבוע כחצי שנה. לאיזו קופה אתה שייך? בנוסף,יש הדורשים גם לצפות במו עינייהם בדלקות ופצעים תחת כפלי העור. ממליצה להשיג גם חוות דעת פסיכיאטר התומך בניתוח עקב קשיים נפשיים- ותפקודיים.יכול לסייע. אני מעוניינת לראות המטופל כבר בראשית התייצבות משקל גופו, אז כבר ניתן להתחיל בתכנון הניתוח, הליך האורך מספר חודשים ממילא. לדעתי מספיקים רק 3 חודשי התייצבות במשקל, אולם עליך לעמוד בדרישות הועדה. בהצלחה לך

09/03/2010 | 23:35 | מאת: פלוני

היתי ביעוץ אצל פלסטיקאי לפני חודש ועם מכתבו המפורט פניתי לקופה. חזרו אלי שלשום ואמרו לי שהוועדה שלהם באיכילוב דורשת חצי שנה התייצבות משקלית כבטחון רפואי נטו ולא מטעמים ביטוחיים. תודה על תוספת ההסבר על הפסיכיאטר וכו'. :)

אני מעוניינת לעבור ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשיטת הלאסיק. יש לי קלואיד בכתף כבר המון שנים. האם יש קשר? האם תהיה בעיה בהחלמת העיניים או צלקות באיזור העיניים כתוצאה מהניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

קלואיד או צלקת היפרטרופית בכתף זו בעיה די שכיחה, גם בקרב מטופלים שאין להם נטיה לבעיה זו במקומות אחרים בגופם. קיים גם הבדל בין ההגדרות של קולואיד אמיתי לבין צלקת היפרטרופית וחשובות הנסיבות שהובילו לצלקת זו. לפיכך, כאשר תגיעי לייעוץ לפני ניתוח הסרת המשקפיים, אני ממליצה שתראי לרופא העיניים את הצלקת בכתף, כמו גם צלקות אחרות בגופך, אשר ייתכן והנן תקינות. אם כך, הסיכון להתפתחות בעיות ברפוי הצלקת בעין יהיה קרוב לודאי קטן. בהצלחה

14/03/2010 | 10:03 | מאת: מנדי

הקלואיד שיש לי הוא בכתף והוא נוצר מזכוכית שנפלה וחדרה לי לעור, הקלאואיד אמנם שטוח אך עדיין מגרד. בכל אופן לאחי ואחותי יש גם כן באזורים אחרים בגוף. ולשאלתי - האם ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בשיטת לאסיק שזהו חיתוך של הקרנית יכול לגרום לי לבעיות בריפוי בגלל הקלואיד

22/02/2010 | 13:21 | מאת: ציקה

שלום, אני נמצא בהליך של ירידת משקל משמעותית. ירדתי כ-40 ק"ג בחצי השנה האחרונה (כושר+תזונה), בכוונתי לרדת עוד כ-40 ק"ג. (שקלתי כ-180 ק"ג), לצד תחושה פיזית מדהימה ומחמאות מכל עבר, אני רואה כיצד "הסינר" הולך וצומח בשיפולי הבטן, זהו מצב שמאד קשה לי להשלים איתו. מתי הזמן הנכון לפגוש מומחה בנושא ? האם אזורים כמו חזה וזרועות, ישארו גם עם עור עודף או שאת אלה ניתן יהיה ל"תקן" עם עבודת משקולות נכונה ? (למזלי אני בנוי מאד גדול ורחב עם מסת שריר גדולה). תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

הי ציקה, ראשית, כל הכבוד על הצלחתך! בהחלט ייתכן שעודפי עור יופיעו במקומות נוספים, אולם אל חשש, יש הרבה מה לעשות. נושא עודפי העור הנו מטריד, ועלול להחמיר ככל שתצליח לרדת יותר, אולם לא צריך למנוע ממך לרדת במשקל. פעילות גטפנית הנה חשובה מאוד, מסייעת ליציבה, להחשת קצב פרוק החומרים ולירידה במשקל, אולם לא ממש מסיייעת על מנת למנוע עודפי עור. פה נכנסים גורמים נוספים כמו גנטיקה, קצב הירידה, עשון, גיל ועוד. אני אשמח לייעץ לך כבר כעת אם ברצונך להביט בצלומים של מטופלים נוספים אשר עשו מהלך דומה. זאת על מנת להראות לך שאינך לבד, ומה ניתן לעשות על מנת לסייע. המון בהצלחה, טלי

20/02/2010 | 14:50 | מאת: חניתה

אמרו לי שהפילינג האקסודרם המקורי מחזיר את האלסטיות לעור ומונע קמטים האם את עושה את זה גם או רק במרכז האקסודרם המקורי ?

שלום חניתה, אני לא עושה את הפילינג הספציפי הזה, אשר הנו יעיל באינדיקציות המתאימות. אם ברצונך להבדק בשאלה של טיפול ניתוחי להצערת הפנים, אזי את מוזמנת למרפאה לעיצוב הגוף בבית חולים אסף הרופא. אם את מעוניינת בפילינג ספציפי, תוכלי לפנות לרופאי עור המתמחים בפילינג זה. בהצלחה לך, טלי

17/02/2010 | 15:23 | מאת: חוה

שלום רב מאבעבועת רוח (לפני 40 שנה) התפתח לי קלואיד מתחת לבית השחי בגב, מציק ומגרד מאד. האם מלבד זריקות לתוך הקלואיד יש טיפול אחר? ניתן להיפטר מזה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חווה, את מתארת מצב הקיים כבר 40 שנה??, האם יתכן ומדובר בשינוי שחל בנגע עורי ישן? אני מציעה שתבדקי על ידי כירורג פלסטי על מנת להגיע לאבחנה מדוייקת. באשר לטיפול בקולואיד, ניתן לטפל באמצעות הזרקה של חומרים שונים, כולל הקפאה פנימית ( סטרואידים יעילים במיוחד אם מוזרקים לצלקת חדשה יחסית), ניתן להסיר ניתוחית את הנגע ואז לעשות טיפול משולב, וייתכן שזהו הטיפול עבורך. משום שהטיפולים בקלואידים אינן מוצלחים במאה אחוזים מהמקרים, קיימות אופציות רבות אשר מותאמות לבעיה הספציפית ולדרישות המטופל. אני חושבת שכדאי שתפני לכירורג פלסטי בקופת חולים על מנת שיגיע לאבחנה מדויקת וימליץ על תוכנית טיפולית. יש מה לעשות ולא צריך לסבול. בהצלחה, טלי

17/02/2010 | 07:49 | מאת: קובי

שלום רב, רזיתי בחצי שנה האחרונה 50 קילו, הייתי 140 והיום אני שוקל 90 הגובה שלי 1.85 , לצערי נשארו לי עודפי עור בבטן התחתונה ובזרועות, האם קיים ניתוח פלסטי לאחר דיאטה שבו ניתן להסיר עודפי עור באיזורים האלו ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קובי, ראשית ברצוני לברך אותך על הירידה הנכרת במשקל. ניתן לסייע לך בנושא עודפי העור הללו, באמצעות טיפול ניתוחי הכולל עיצוב זרועות ומתיחת בטן. ניתן לבצעם בו זמנית או בשני מועדים שונים.מועד הניתוח יהיה כאשר משקלך יתייצב, ולכן צריך להמתין מספר חודשים נוספים. בכל מקרה, זהו הזמן הנכון להגיע לפגישת ייעוץ, אשמח לפגוש אותך במרפאה לניתוחים לעיצוב הגוף במרכז הרפואי אסף הרופא, 08-9778247 בברכה, טלי

21/02/2010 | 12:19 | מאת: עופרה

אני גם ירדתי במשקל בזכות דיאטה רצינית שעשיתי, ובכל זאת נשארו לי ידיים שמנות שמשם לא הצלחתי להוריד למרות כל מאמצי. בסופו של דבר עברתי המסת שומן שמיועדת לאזורים קטנים בגוף, אם אני לא טועה זה מתאים גם לבטן תחתונה תחתונה. לטיפול קוראים לימפוליזיס. עשיתי את זה ברשת פרופורציה, והתוצאות מעולות, הידיים שלי חוטבו ונפח השומן ירד. הבנתי גם שאם אני ישמין אני לא ישמין יותר בידיים. בהצלחה עופרה

הי עופרה, הזרקות אלו יעילות להמסת מצבורי שומן קטנים כפי שצמיינת ואינן מתאימות לעיצוב שטחים גדולים או לצורך ירידה במשקל. אני שמחה שאת נהנית מתוצאות הטיפול ותודה על הערתך. טלי

04/02/2010 | 05:01 | מאת: .

.

04/02/2010 | 05:03 | מאת: אלמונימי

האם פגישה איתך אכן ללא תשלום? איך קובעים תור בהקדם האפשרי ומה להביא מבחינת מסמכים רפואיים?

שלום רב, ניתן להגיע לפגישת ייעוץ ללא תשלום במרפאה לעיצוב הגוף במרכז רפואי אסף הרופא לאחר תאום מקדים, בימים ג או ה, בשעות הבוקר. אבקש להגיע עם מסמכים רפואיים רלוונטים. בהצלחה,

26/01/2010 | 09:35 | מאת: אורנית

שלום ד"ר פרידמן. אני בת 37 אחרי 3 לידות,אחרי הלידה הראשונה עברתי מתיחת בטן עקב עודפי עור בבטן,לאחר 2 לידות הבטן חזרה לעצמה אך יש לי בעיה אני ירדתי במשקל אני שוקלת 53 קילו, ולפני ההריון האחרון הייתי 63 עקב זה השתנה לי כל העור הישבנים נהיו לי מקומטים ונפולים והיריכיים הפנימיות גם נפולות,מה עושים במצב כזה במקרה של ניתוח?והאם נשאורת צלקות?ועוד דבר ששכחתי לציין המותניים שלי קצת בולטות מהגוף עצמו שני הצצדים לא שוים האם אפשר לעשות מיני שאיבה זה קרה לי שבזמן ששמנתי לאחר המתיחה זה נשאר לי .ובטח גם בגלל ההריונות.הגוף שלי רזה וזה ממש בולט לי בעין כמו שני כנפיים מה את ממליצה לי לעשות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורנית, ותודה על השאלה הריונות בהחלט משפיעים על הגוף, ואצלך שינויי המשקל סביבם, כנראה השפיעו על העכוז בצורה כזו שהשאירו אותו מדולדל וריק. בהחלט קיים ניתוח מתקן לבעיה זו, אולם כדי שאמליץ עליו, אני חושבת שכדאי קודם לראות מה החומרה של הבעיה. באופן דומה השתנה מראה בטנך, אפילו שעברת מתיחה קודמת בעבר. בהחלט ניתן בניתוח אחד לתקן את מראה העכוזים- והבטן, בו זמנית. אני מציעה לך לבוא למרפאתי בבית חולים אסף הרופא לייעוץ, הייעוץ אינו בתשלום. טלי 08-9778247

25/01/2010 | 10:27 | מאת: יעחןולכ

איךאני יכילה להוריד שמן צדים

אנא חזרי על השאלה תודה, טלי

20/01/2010 | 05:55 | מאת: לאה

שלום אני כשבוע לאחר ניתוח מתיחת בטן + שאיבת שומן וזאת לאחר עודפי עור שנותרו לאחר הורדת 63 ק"ג . (לאחר ניתוח טבעת שהתבצע ע"י ד"ר רם שפירא ). ברצוני לשאול תוך כמה זמן הנפיחות בבטן אמורה לחלוף , יש לי בטן חלקה אך עם נפיחות גדולה שמורידה את רוחי. תודה על תשובתך .

לקריאה נוספת והעמקה

הי לאה, כל הכבוד על הירידה במשקל! קצת קשה לי לענות לך, משום שאיני יודעת מה מקור הנפיחות בבטנך. האם מדובר בנפיחות עקב שאיבת שומן? האם קיימים עודפי עור ? בשל הסמיכות לניתוח, אני ממליצה שתבדקי ע"י המנתח שלך, אני בטוחה שיעודד אותך ויתן לך הסבר באשר לתופעה זו. אשמח לעזור בעתיד אם תהיי מעוניינת ביעוץ נוסף. בהצלחה, טלי

19/01/2010 | 12:39 | מאת: SHAN4NI

שלום ד"ר פרידמן.. ההיתי רוצה להתייעץ איתך אני בת 23 ואני אחרי לידה. יש לי חזה מאד גדול לפני ההריון היה DDD ועכשיו הוא כברGGG לפני ההריון הוא כבר היה עומד והגב לא כא כ"כ עכשיו הוא נופל לי ואני לא יודעת מה לעשות.. חשבתי לעשות ניתוח להקטנת החזה וההרמה אבל אמרו לי שזה מאד כואב ומסובך ..ואני לא יוכל לטפל בבת שלי המון זמן האם זה נכון ומה הסיבוכים וכמה זמן לדעתך מחלימים מזה?

שלום לך, ראשית, מזל טוב! במצב כמו שלך בהחלט מומלץ ניתוח הקטנת והרמת שדיים. את לא ציינת האם את עדיין מניקה וזהו נתון חשוב, ראשית את צריכה לסיים את ההנקה ואז השדיים קרוב לודאי יקטנו במידת מה וצורתם הסופית תהיה ברורה יותר. רק אז אני ממליצה שתתייעצי עם כירורג פלסטי. אני ממליצה שתבדקי בינתיים על ידי אורטופד, ייתכן ותוכלי לקבל הפנייה לניתוח (מימון הקופת חולים). הניתוח אינו מסובך במיוחד, למרות שכל ניתוח עלול להסתבך ותצטרכי לעמוד מאחורי החלטתך ולשהתמודד עם התוצאות. תוך מספר שבועת תוכלי להרים את ילדתך. חשוב שתהיה סביבה תומכת אשר תסייע לך לאחר הניתוח. בהצלחה

19/01/2010 | 08:25 | מאת: ללה

תודה על תשובתך! 2 שאלות נוספות; מתי מותר לי להרים כבר (הבת הקטנה שלי בת 2.5 מחכה שארים אותה על הידיים...) ומתי אפשר לחזור לסקס?

לקריאה נוספת והעמקה

הי ללה, הזמן המומלץ לחזור לפעילות גופנית מלאה הנה כחודש. בכל מקרה, איני רוצה להתערב בהלצת הרופא המנתח, אנא פני למרפאה המטפלת על מנת לקבל מסמך הדרכה מסודר לניתוח מתיחת בטן. (מומלץ לקרוא מידע זה עוד לפני הניתוח).

18/01/2010 | 14:31 | מאת: משה

שלום.אני לאחר ניתוח מעקפים שנה וחצי.בחזה נותרה תלקצ מכוערת.איך ניתן להסיר רו לטשטש? ההרכה משה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זו בהחלט בעיה ידוע, העור שמעל הסטרנום נוטה לצלקות היפרטרופיות. לא ציינת האם עברת טיפול ספציפי עד כה. ממליצה טיפול משולב, אולם ממליצה שתפנה לבדיקת כירורג פלסטי בקופת חולים ואז תוכל לקבל המלצות קונקרטיות. יש מגוון טיפולים, משום שאף טיפול אינו מוצלח במאת האחוזים. לפיכך, הכירורג הפלסטי יוכל להציע לך את הטיפול המתאים לך. בהצלחה

17/01/2010 | 19:43 | מאת: גלית

שלום, אני מעוניינת לעבור ניתוח לעיצוב הישבן, ככל הנראה תדרש הסרת עודפי עור בחלק התחתון של הישבן. מדובר בשני כפלי עור ושומן שנגרמו כתוצאה משכיבה ממשוכת וירידה במשקל כחלק מתהליך החלמה מתאונת דרכים. אני אשמח אם תוכלי להמליץ לי על רופאים מנתחים מומחים ומנוסים בהליך הספציפי הזה. חשוב לי לקבל המלצה כנה לטובים ביותר בתחום. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלית, נשמע שיש לך עודפי עור בשפולי העכוז, ישנן מספר דרכים לפתור בעיה זו, ולאו דווקא באמצעות כריתה ישירה שלהם. בכללי, לעיתים ניתן רק לשאוב את כפל השומןאם אין בעיה של עור עודף או אם העכוז ריק ורפויוהבעיה המרכזית הנה עודף עור, ניתן למתוח את העור מכוון עליון.את מזכירה שמדובר בתוצאה של החלמה מתאונה, יתכן והירידה במשקל הנה זמנית בלבד? (עקב הארוע החולף.) אני ממליצה בחום להגיע לקליניקה לעיצוב הגוף אשר נמצאת במרכז רפואי אסף הרופא ולהבדק, וכך אוכל לענות בצורה מדוייקת יותר. הרבה בריאות!

11/01/2010 | 19:43 | מאת: ללה

שלום רב! אני בת 40 שבוע וחצי לאחר מתיחת בטן+שאיבת שומן. מדי פעם (בעיקר אחרי שיעול או צחוק כואבים...) הבטן מתכווצת ונמתחת ממש כמו בצירים... האם זה נורמאלי? חוץ מזה יש לי הפרשה צהובה (לא נוזלית) בחלק מהצלקת בבטן. זה בסדר? איך אדע שזה לא זיהום?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, תלונותיך אופייניות למצב לאחר ניתוח מתיחת בטן. אל תשכחי שקרוב לודאי הידקו את שרירי הבטן כדי לשפר את קונטור דופן הבטן ולכן הכאבים בעת הפעלת השרירים. באשר להפרשה מהחתך הניתוחי- אני ממליצה שתפני לרופא המנתח לצורך בדיקת החתך וטיפול באם צריך. שיהיה בהצלחה!

07/01/2010 | 11:45 | מאת: חגית

לפני כשלוש שנים עברתי ניתוח מתיחת בטן עקב עודפי עור מירידה במשקל. יש לי שתי צלקות אנכית ואופקית וכמו כן תפרו לי את שרירי הבטן - הבטן מתוחה וכמעט שאין שם שומן והעור דק, השאלה שלי היא אם ארצה להכנס להריון האם תהיה בעיה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חגית, במצב של הריון עתידי יימתחו בהדרגה כל הרקמות שנמצאות בדופן הבטן: השרירים, המעטפות שלהם והעור. לא צפויה בעיה בצמיחת הרחם או התפתחות העובר כתוצאה ממניפולציה אסתטית קודמת של דופן הבטן. לאחר הלידה, בדומה להתכווצות הרחם, כך הרקמות בדופן הבטן מתכווצות. כך בכל אשה, וללא קשר לניתוחים קודמים. זהו תהליך ארוך שצפוי לקחת זמן, ולעיתים יש להמתין בסבלנות אפילו שנה. באם תווצר חולשה חדשה בדופן הבטן או עודפי עור ותרצי תיקון שלהם, תוכלי לפנות לייעוץ כירורג פלסטי בבוא היום. שיהיה בהצלחה!

05/01/2010 | 19:47 | מאת: אורן

הנני סובל מאלופיציה אריאטה ורופא העור נתן לי כדורי פרדיניזון לזירוז הצמיחה. המינון שקיבלתי הוא 40 מ"ג וכל 7 ימים לרדת ב5מ"ג. אני בחור צעיר בן 30 שאוכל 2 שיני שום כל יום. קראתי באיזה מקום שעדיף להימנע מאכילת שום למי שסובל ממחלה אוטואימונית היות והשום גורם לחיזוק המערכת החיסונית ההפך ממה שגורם הפרדיניזון שנועד לדכא את המערכת החיסונית. האם באמת אכילת 1-2 שיני שום ביום עלולות לפגוע בטיפול שקיבלתי?

שלום אורן על מנת לקבל תשובה לשאלתך בבקשה פנה לרופא עור.

31/12/2009 | 23:02 | מאת: מיכל

שלום, שמי מיכל בת 37. אני אחרי ניתוח טבעת שבוצע ע"י ד"ר אבינוח לפני כשנה וחצי והשלתי ממשקלי כ 47 ק"ג. הייתי ביעוץ אצל דר' בני מייליק מאיכילוב לגבי ניתוח למתיחת ירכיים ומתיחת בטן הקפית ואני שוקלת לעבור ניתוח שכזה. ד"ר מייליק המליץ לי לעבור את שני הניתוחים ביחד. בנוסף התיעצתי עם מטופלים שעברו את אותו תהליך אצל ד"ר מייליק אשר היו מאד מרוצים והמליצו לי לעבור את הניתוח המשולב. ברצוני לשאול האם למיטב הבנתך מומלץ לבצע את הניתוחים האלה בצורה משולבת או שיש אפשרות לבצע כל ניתוח בנפרד. תודה ולילה טוב, מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכל, כל הכבוד על הירידה המוצלחת במשקל.לא ממש הבנתי משאלתך האם מדובר במתיחת בטן בלבד או שהכוונה ב"מתיחת בטן היקפית" הנה גם תיקון של הירך הצידית והעכוז. ולכן ברשותך ארחיב מעט בתשובתי. באם שני האזורים אותם את רוצה לתקן הנם רק הבטן והירכיים הפנימיות, הרי ניתן לתקנם בו זמנית. ניתן גם לפצל הניתוחים אם זהו רצונך. לעיתים ריפיון העור במרכז הגוף רחב יותר, וזה כולל גם רפיון של הירך החיצונית והעכוז ואז הניתוח המתאים משלב למעשה מתיחת בטן, מתיחת הירך החיצונית ועיצוב עכוז (ניתוח שונה ממתיחת בטן). במקרה כזה, אם קיימת בעיה גם בירך הפנימית, אני מעדיפה לבצע את מתיחת הירך הפנימית בשלב מאוחר, משום שכווני המשיכה של הירך הצידית והפנימית הנם מנוגדים ועלולים להפחית את אפקטיביות המתיחה. אולם, קיימות דעות שונות וגישות שונות ומבנה גוף שונה לכל מטופל, ומה שחשוב להצלחת הטיפול הניתוחי הנה קודם כל בחירה נכונה במנתח המבצע ניתוחים אלו לעיתים קרובות. שיהיה בהצלחה!

23/12/2009 | 16:41 | מאת: שני

שלום, יש לי בקע בצלקת מניתוח פתוח מלפני 3 שנים, ירדתי 37 קילו ואני מעוננינת במתיחת בטן. האם ניתן לתקן את הבקע יחד עם מתיחת הבטן או יותר בטוח להפריד בין הניתוחים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שני, בקעים שכיחים יחסית באוכלוסיה שירדה במשקל.באם הגעת למשקל המטרה והנך יציבה, הרי זהו השלב להסרת עודפי העור בדופן הבטן. לרוב ניתן לתקן את הבקע יחד עם מתיחת הבטן בצורה בטוחה ואין צורך לפצל בין הניתוחים, אולם אני ממליצה להבדק צורה מסודרת על ידי כירורג מומחה וכירורג פלסטיקאי על מנת שיחליטו מהו הטיפול המועדף וינסו לשלב בניהם.

17/12/2009 | 03:49 | מאת: משורוול אחרי שנה

שלום, יש לי עור רפוי בבטן ובירכיים לאחר ירידה ניכרת במשקל. ההאם ניתן לנתח מה האופמיות והאם זה בסל הבריאות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עודפי עור בדרגה כזו או אחרת זוהי בעיה שכיחה לאחר ירידה נכרת במשקל, והטיפול בבעיה זו הנו ניתוחי.ממליצה להשלים ראשית את הירידה במשקל על מנת להגיע למשקל הרצוי ולהתייצב. הניתוח היחיד אשר נמצא בסל הנו מתיחת בטן,וזה רק באם קיימים עודפי עור גדולים בשפולי הבטן אשר יוצרים בעיה רפואית כמו דלקות חוזרות.קיימים ניתוחים נוספים לעיצוב הגוף אשר מאפשרים לשפר את מרבית אזורי הדפורמציות שלאחר ירידה במשקל, אולם אינם בסל לצערי. בהצלחה בהמשך הדרך!

20/12/2009 | 06:02 | מאת: כנ"ל

איזה אישורים עלי להמציא לצורך הניתוח? מרופא משפחה/עור/כירורג? האם התעמלות ממוקדת תעזור למתוח את העור? מה סדר גודל מבחינת מחיר לניתוח משולב שכזה? האם בית חולים ציבורי או פרטי וכו'? תודה ושבוע טוב.

גולשים יקרים, אנו שמחים לבשר לכם על פתיחתו של פורום ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור בניהולה של ד"ר טלי פרידמן. גלישה פורייה צוות האתר