קלואיד

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור

17/02/2010 | 15:23 | מאת: חוה

שלום רב מאבעבועת רוח (לפני 40 שנה) התפתח לי קלואיד מתחת לבית השחי בגב, מציק ומגרד מאד. האם מלבד זריקות לתוך הקלואיד יש טיפול אחר? ניתן להיפטר מזה? תודה

שלום חווה, את מתארת מצב הקיים כבר 40 שנה??, האם יתכן ומדובר בשינוי שחל בנגע עורי ישן? אני מציעה שתבדקי על ידי כירורג פלסטי על מנת להגיע לאבחנה מדוייקת. באשר לטיפול בקולואיד, ניתן לטפל באמצעות הזרקה של חומרים שונים, כולל הקפאה פנימית ( סטרואידים יעילים במיוחד אם מוזרקים לצלקת חדשה יחסית), ניתן להסיר ניתוחית את הנגע ואז לעשות טיפול משולב, וייתכן שזהו הטיפול עבורך. משום שהטיפולים בקלואידים אינן מוצלחים במאה אחוזים מהמקרים, קיימות אופציות רבות אשר מותאמות לבעיה הספציפית ולדרישות המטופל. אני חושבת שכדאי שתפני לכירורג פלסטי בקופת חולים על מנת שיגיע לאבחנה מדויקת וימליץ על תוכנית טיפולית. יש מה לעשות ולא צריך לסבול. בהצלחה, טלי

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור