האם אפשר לשלב שניים ביחד

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור

18/04/2010 | 10:42 | מאת: גדי

היי טלי, אישתי עומדת לעבור ניתוח להסרת גידול שפיר על בלוטת התריס, היות והיא סובלת מסנטר כפול, אנו מעוניינים לדעת אם אפשר לשלב נתוח כירורגי עם ניתוח פלסטי להסרת שני הנגעים בניתוח אחד ? תודה גדי

שלום גדי, אכן מדובר על אזורים ניתוחיים סמוכים, אולם בד"כ לא מקובל לערב בין ניתוח אסתטי אלקטיבי של הפנים \צואר לבין ניתוחים אחרים באנדיקציות רפואיות באספקט התחתון של הצואר. זאת מתוך רצון לקצר את משך הניתוח ולהפחית ככל שניתן את הסיכון לסבוכים. עם זאת, חשוב להבין מה היקף הניתוח שצריכה לעבור, ומה משכו, ובמקביל להחליט על הפתרון הנכון לסנטר כפול. האם מדובר רק בעודפי שומן בצואר העליון? לעיתים ניתן להסתפק בשאיבת שומן קטנה בלבד שזוהי פרוצדורה קצרה יחסית אולם לעיתים מדובר בשאיבה רחבה יותר, שצריכה להתבצע יחד עם הידוק העור של הצואר והפנים התחתונות. אני ממליצה שאשתך תפנה לכירורג פלסטי על מנת להתעניין באופי הניתוח המתאים למבנה פניה ורק אז נוכל להחליט האם שילוב בין הפעולות הנו כלל רלוונטי. בהצלחה, טלי

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור