ניתוח והריון

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור

07/01/2010 | 11:45 | מאת: חגית

לפני כשלוש שנים עברתי ניתוח מתיחת בטן עקב עודפי עור מירידה במשקל. יש לי שתי צלקות אנכית ואופקית וכמו כן תפרו לי את שרירי הבטן - הבטן מתוחה וכמעט שאין שם שומן והעור דק, השאלה שלי היא אם ארצה להכנס להריון האם תהיה בעיה?

שלום חגית, במצב של הריון עתידי יימתחו בהדרגה כל הרקמות שנמצאות בדופן הבטן: השרירים, המעטפות שלהם והעור. לא צפויה בעיה בצמיחת הרחם או התפתחות העובר כתוצאה ממניפולציה אסתטית קודמת של דופן הבטן. לאחר הלידה, בדומה להתכווצות הרחם, כך הרקמות בדופן הבטן מתכווצות. כך בכל אשה, וללא קשר לניתוחים קודמים. זהו תהליך ארוך שצפוי לקחת זמן, ולעיתים יש להמתין בסבלנות אפילו שנה. באם תווצר חולשה חדשה בדופן הבטן או עודפי עור ותרצי תיקון שלהם, תוכלי לפנות לייעוץ כירורג פלסטי בבוא היום. שיהיה בהצלחה!

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור