ניתוח הסרת סינר "אפרונאקטומי"

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור

21/07/2010 | 16:08 | מאת: צחי

שלום, אני שנה וחצי אחרי ניתוח שרוול קיבה בו רזיתי 35 ק'ג כאשר לפני כשנתיים לפני כן רזיתי 15 ק'ג נוספים בכוחות עצמי. סכה'כ 50 ק'ג פחות! :) היתי בועדה רפואית במכבי בתחילת החודש, ואישרו לי ניתוח כריתת סינר. לצערי, כריתת עודפי עור בינונים בירכיים העליונות לא אושר לי :( מה ההבדל בין כריתת סינר למתיחת בטן? איך אוכל לשלב מתיחת ירכיים? האם שילוב זה יעלה זול יותר כאשר המתיחה על חשבון הקופה? כמה הפרש עלי לשלם? תודה רבה.

שלום צחי, וכל הכבוד לך! קיים טווח ניתוחים המתייחס לטיפול בעודפי העור אשר בשפולי הבטן. מתחיל מן ה"קל" אל ה"כבד": באם קימים עודפי עור גדולים, ובמיוחד במצבים שהמטופל עדיין שמן, מבוצע הניתוח אפרונקטומי. בניתוח זה מסירים רק את שפולי העור העודף, לעיתים מגיעים סמוך לטבור או ממש מסירים גם את הטבור בניתוח. זהו לא ניתוח אסתטי. כאשר משקל הגוף סביר והמנתח מעריך שאינו מסכן את המטופל אם יפריד את עור הבטן העליון ויורידו כלפי מטה, מבצע ניתוח מתיחת בטן, ובו מסירים לרוב את העור משפולי הבטן ועד מעל הטבור (ישנן מודיפיקציות כמובן) ומשום שגבעול הטבור נותר מאחור, בקו המותן, מוציאים אותו דרך העור במקומו החדש. אני כמעט תמיד מבצעת מתיחת בטן אולם במטופלים מאוד שמנים, כאשר אני מנסה להקל על משקל הבטן הגדולה, אבצע אפרונקטומי. ניתן לבצע מתיחת ירכיים פנימיות יחד עם מתיחת הבטן, וזה לרוב מוזיל את עלות הניתוח באופן משמעותי. אשמח אם תגיע למרפאתי, 08-9778247 להית, טלי

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור