דיאטה

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור

14/06/2010 | 23:46 | מאת: מירה

האם ישנם מקרים שיורדים 40 קילו ואין שום עודפי עור והעור מתכווץ גם בגיל 36 או שתמיד במקרים אלה העור רפוי במצב שמצריך ניתוח שמעתי על מקרים שבגילאי 50 פלוס ירדו ונראים מצויין ללא ניתוח האם זה יתכן או שזה חד משמעית לא נכון?

הי מירה, זוהי שאלה מצויינת, כיום ידוע שפקטורים רבים משפיעים על יכולת העור להתכווץ לאחר ירידה במשקל. באם המטופל צעיר וככל שהנו צעיר יותר כך טוב יותר, גברים מכווצים עור טוב מנשים, ושחורים יותר מלבנים. הגנטיקה חשובה ואין להקל בנושא זה ראש, משום שזוהי תכונה מולדת של העור. אצל מעשנים, ובעלי עור שנחשף לשמש- העור יתכווץ פחות טוב. ככל שהירידה במשקל קטנה יותר, איטית יותר, מלווה בפעילות גופנית סדירה ותזונה נכונה- כך ניתן סיכוי טוב לעור להתכווץ כמיטב יכולתו.

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור