ירידה במשקל

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור

01/04/2010 | 09:03 | מאת: עדנה

שלום ד"ר טלי עברתי ניתוח התקנת טבעת בכיבה לפני שנתיים וירדתי 30 ק"ג. הניתוח אותו אני רוצה לעבור הוא מתיחת בטן מהסיבה שבקפל שנוצר בשיפולי הבטן בימי הקיץ יש לי שם גירוי עם הפרשות לא נעימות, שמצריכות טיפול תרופתי. אני בת 59 שאלתי: האם אפשרי בגיל זה לעבור את הניתוח? והאם מפאת גילי קיימים סיבוכים המאפינים את גיל המנותח? תודה

שלום עדנה, אכן גיל המטופל משפיע לעיתים על סיכון לסיבוכיםבניתוחים גדולים, אולם הפרמטרים שהוכחו בעבודות שונות כגורמי סיכון לסיבוכים לאחר מתיחת בטן הנם אחרים, וכוללים מחלות רקע שונות לא מאוזנות (יל"ד, סכרת), עישון, משקל גבוה,צלקות בטניות ישנות ועוד. בגילך, הייתי מגבילה אותך במספר הניתוחים שהייתי מציעה לך לבצע בו זמנית אולם הגיל מבחינתי אינו גורם סיכון אם בריאותך הכללית תקינה. בגיל מעל 50 עם זאת, יש לבדוק אם אין מחלת לב או בעיות אחרות כרוניות וזה כחלק מהברור הטרום ניתוחי. אשמח לייעץ לך במרפאתי, חג שמח

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור