שרירן 8x5 סמ

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

27/05/2015 | 19:30 | מאת: פרן

פרופ תדיר שלום רב, אני בת 47 , עדיין עם וסת, לפני 10 שנים התגלתה מיומה , במשך כל השנים לא היו שום תסמינים. לפני כשבוע, בעקבות מיחושים בבטן תחתונה, בוצע אולטרסאונד ודופלר אגן קטן והמיומה נמדדה 8 סמ. אין כאבים או דימומים מוגברים בווסת, אך יש בעיה חריפה של תכיפות במן שתן ובריחת שתן. הבעיה הזאת כבר שנים. שאלותיי אליך הן: א. מה הסיכוי שהמיומה היא היא הגורם להשתנה המרובה ובריחת השתן? ב. האם כדאי להסיר את המיומה? לציין שאין לי כבר שום תכנית ילודה. ג. מה הסיכוי שהמיומה ממאירה ? בתודה מראש, פרן

שרירן בגודל זה הוא על הגבול שמומלץ לטפל באחת משיטות הטיפול המקובלות וההחלטה אם לטפל או במה לטפל היא פועל יוצא של פרטים אשר אינם מצויים בשאלתך, כגון מיקום מדוייק של השרירן, קצב גידולו (מה שכתבת בהקשר זה אינו נותן מידע מספק), וכלל הסימפטומים שנגרמים (כגון בעיות במתן שתן או דימומים, וכיוב). הסיכוי שיש קשר לבעיות השתן הוא רב, ומידת הסיכוי שהוא ממאיר קטנה (על פי סטיסטיקה בלבד), אך אין לראות בתשובה זו כדי לאמר אם כן או לא. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות