אמבוליזציה או לפרוסקופיה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

07/04/2015 | 12:42 | מאת: מזל

פרופ תדיר שלום רב, יש לי שתי שאלות: 1. עד איזה גודל מיומה אפשר לעשות לפרוסקופיה, במקום אחד קראתי שאפשרי עד 10 סמ ובמקום אחר קראתי עד 7 סמ, מה דעתך? 2. מתי נכון לעשות אמבוליזציה ומתי נכון לעשות לפרוסקופיה? תודה.

שאלה טובה אשר לא ניתן לתת עליה תשובה חד משמעית, ולמה? ממספר סיבות: א. ההחלטה אינה רק שאלה של גודל, היא גם שאלה של מיקום מדוייק של המיומה? האם היא יחידה? מה גיל האישה? האם היו ניתוחי בטן בעבר? ומה תכניות הילודה? ואלה רק חלק מהשאלות. ב. השאלה היא גם מידת המיומנות של הרופא והצוות העובד איתו. יש רופאים המיומנים יותר בגישה לפרוסקופית, יש פחות, ויש מנתחים מצויינים המעדיפים תמיד ניתוח בבטן פתוחה. פרופ יונה תדיר

ולעניין האמבוליזציה: שיטת טיפול מצויינת למקרים המתאימים, גם כאן יש חשיבות לחלק מהשאלות שהעליתי בתשובה על הלפרוסקופיה. תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות