שרירן שגדל

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

11/12/2014 | 19:44 | מאת: אורית

אני בת 42 2 ילדים , לפני קרוב לשנה וחצי אובחן שרירן IM בבדיקה שגרתית בגודל 31*25 מ"מ לאחר 8 חודשים גדל 35*33 מ"מ .חצי שנה אחרי 48*42 מ"מ .הבדיקה האחרונה בוצעה לאחר 4 חודשים והשרירן גדל ל53*71 מ"מ והרופאה אמרה שהוא לא אחיד .אציין שאין לי סמפטומים מיוחדים חוץ מדימום וסתי כבד שהיה בגלל השרירן וכרגע מטופל ע"י תרופות.השאלה האם צריך לבצע כריתת רחם רק בגלל הגדילה המהירה של השרירן? או שעדיין אפשר להיות במעכב ?

יש מספר דרכי טיפול בשרירני רחם והתאמתן לכל מקרה היא פועל יותא של מספר שיקולים, כגון סימפטומים, קצב גידול השרירנים, תכניות הילודה , וכיוב. קצב הגידול שאת מתארת אינו מתפיע ובכל מקרה, עם שרירן בגודל 71*53 ממ, בגיל 42, סביר להניח שטיפול זה או אחר נדרש. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות