שחלה מוגדלת או שרירן?

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

29/12/2014 | 10:30 | מאת: אוסנת

שלום, אני בת 32 בשבוע הריון 7. בבדיקה אצל הגניקולוג אתמול נצפתה שחלה שמאל מוגדלת ( 7 ס"מ ) ונאמר לי מהרופא ש "לא ככה שחלה אמורה להיראות". אמר את המילה "מיומה" ושלח אותי לעשות דופלר אגן. מזה שחלה מוגדלת 7 ס"מ? מזה מיומה? מזה אומר כל הדברים האלה? סרטן?

משאלתך ניתן להבין רק מה זה לא אבל את וודאי רוצה לדעת מה זה כן. ובכן, עליך לעשות תחילה בדיקת אולטרהסאונד במכון (אולטרהסאונד גינקולוגי) של הקופה בה את מבוטחת ובו אמורים לפרט מה רואים, ומה יכולה להיות האבחנה המבדלת (כלומר מגוון אפשרויות של האבחנה) רק לפי זה ניתן להשלים את התשובה. בכל מקרה, הסיכוי שמדובר בגידול סרטני קלוש וזה לא צריך להטריד אותך. פרופ יונה תדיר

29/12/2014 | 14:45 | מאת: אוסנת

וההתייחסות לשאלתי. אם אפשר עוד שאלה קטנה.... האם שחלה מוגדלת = מיומה? או שמא מיומה זה גידול של משהו בחלל הרחם ולא שחלה גדולה? ומזה שרירן? האם כל המילים הללו אלו הם מילים נרדפות ל "שחלה מוגדלת"?

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות