מיומות

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

18/01/2015 | 20:41 | מאת: אלה

שלום בהריון תאומים. חשבתי שיש לי מיומה אחת שגדלה מ-6 סמ ל-8.5 (סבסרוטית שמאלית קיר אחורי תחתון, הרופא האחרון שראה בא. סאונד כתב שהיא ורכבת על צוואר הרחם). והשניי ה- 3.5 סמ בצד ימין למעלה. ככה כתוב. אני רגועה, לא כואב (בהתחלה כאב, עכשיו חודש רביעי ואין כאב בלי עין הרע). אני כן חושבת על ההמשך, משני היבטים: 1. איך הכי כדאי לישון כך שהמיומה הגדולה תמתח פחות את הרחם/תכביד עליו פחות? לישון עליה צד שמאל? על הגב או על צד ימין? שאלה פשטנית אבל אני במילא שוכבת הרבה, אז אם כבר. 2. האם מנוחה ככל האפשר והרמת רגליים תעזור במניעת נזקים, בכל זאת נשמע שהרחם מתמודד עם לא מעט. 3. לידה - האם במצב כזה לא כדאי לחתור ללידה קיסרית מראש? תודה.

עקרונית, עדיף בהריון לישון על הצד (למניעת לחץ על אבי העורקים והווריד המרכזי), ועדיף על צד שמאל, מסיבות הקשורות למבנה כלי הדם בבטן ובאזור הכליות. אין הבדל במקרה זה בין הריון רגיל לרחם עם שרירנים (מיומות). לעניין הלידה, יש לך עוד דרך לעבור, והערכות לשלב זה תלויה בגורמים שיהיו לקראת הלידה. בהצלחה, פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות