שרירן או פוליפ

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

05/05/2015 | 12:10 | מאת: גאיה

לפני שנתיים עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית שבמהלכה לא אובחנו שרירנים למרות שבאולטרסאנט נצפו מספר שרירנים,עברתי אבלציה. כעבור שנה חזרו הדימומים הקשים וכאבים נלווים. לפני כמה חודשים עברתי אולטראסנט שבו נצפו שוב שריררנים לא גדולים שנמצאים על רירית הרחם נשלחתי שוב להיסטרוסקופיה אבחנתית שנמצא פוליפ בגודל 3.5 ס"מ. ונקבע שוב היסטרוסקופיה ניתוחית. הלכתי ליעוץ נוסף לא ניתן לאבחן בוודאות אם מדובר בשרירן או בפוליפ.שאלתי האם יתכן גדילה משמעותית תוך פרק זמן כזה? האם המצב יכול לחזור על עצמו ובניתוח שוב לא יראו את השרירן/פוליפ? איך מצב כזה נוצר? האם כדורים להפסקת הדימום יכולים להעלים/להקטין את השרירן? תודה

05/05/2015 | 12:19 | מאת: גאיה

מתנצלת לא ציינתי את גילי בת 45 , 3 לידות תקינות 2 הפלות באחת ההפלות בסוף חודש רבעי נבעה בעקבות שרירן

לא כל שרירן (מיומה) הנראה באולטרהסאונד נראה גם בהיסטרוסקופיה, ולכן כל מה שאת מתארת הוא סביר. לא ניתן גם לאמר בוודאות אם זה שרירן או פוליפ עד שמבצעים היסטרוסקופיה ומוציאים את הממצא. קצב הגדילה הוא סביר ואין סיבה לדאגה אלא לביצוע הטיפול. פרופ תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות