האם בדיקת US המגלה שרירן מספיקה או שצריך ביופסיה?

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

15/02/2015 | 02:33 | מאת: מירי

שלום רב, אני נשאית הגן לסרטן רירית הרחם והרחם. לאחרונה גילו אצלי pedunculated fibroid בקוטר 5 ס"מ. האם בדיקת US מספיקה או כדאי לקחת ביופסיה? האם בבדיקת US ניתן לאבחן שרירן במדויק? האם השרירן יכול לעבור מוטציה לסרטני? אני בת 38 ולא מתכוונת ללדת יותר. אולי כדאי ל'קול כריתה? תודה

בשאלתך יש כנראה בלבול של מספר מושגים. הגן בו מדובר הוא (כנראה ?) לסרטן שחלות? אין קשר בינו לבין שרירן הרחם. 2. אין דבר כזה ביופסיה לשרירן. ליתר דיוק זה אפשרי, אך בעייתי לביצוע ואינו מייצג כת כלל רקמת השרירן. יש ביופסיה לצואר רח, או לרירית רחם, אבל לא למיומה. 3. שרירן יכול לעבור השתמות ממאירה (זה לא מוגדר כמוטציה) אבל הסיכון נדיר. 4. כריתת שרירן בגודל זה, וודאי גם אם הוא אכן על גבעול, קלה ופשוטה בלפרוסקופיה. פרופ יונה תדיר

15/02/2015 | 16:09 | מאת: מירי

תודה על התגובה, הגן הוא לסרטן מעי הגס, עם סיכון של 60 אחוזים לסרטן הרחם ו 10 אחוזים לשחלות. האם יש דרך לדעת שהשריר הוא לא סרטני? או רק בכריתה?

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות