מיומה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

01/03/2015 | 20:53 | מאת: שואלת

שלום מיומה בקוטר 12 סמ בהריון רוכבת על צוואר הרחם לפי ההגדרה בא. סאונד. היא סב סרוטית בדופן אחורי שמאלי תחתון. אני בהריון תאומים. במיון אמר הרופא בדרך אגב שבדק שהיא לא תאפשר לידה רגילה במובן הטוב כלומר לא תתאפשר לידה אם יהיו צירים מוקדמים כי היא רוכבת על צוואר הרחם ודוחקת אותו ימינה. על הקיסרי שמעתי קודם מרופאים שונים וזה ברור. אבל האם הגיוני שמיומה תשמש חוצץ בפני צירים אם חלילה יבואו מוקדם? הגיוני שמיומה תשמש חסם או שצירים פשוט יובילו לקיסרי? אני בכלל חוששת מלחץ שהיא עלולה ליצור על המקום - חשש מוצדק? תודה וחג שמח

מיומה בגודל זה, ובמיקום זה, אכן עלולה למנוע לידה רגילה. ניתוח קיסרי עשוי להדרש בין אם באופן אלקטיבי (כלומר מתוכנן ומתוזמן) והן באופן בלתי צפוי בעקבות צירים, או דימום, או סיבות אחרות. עליך להיות במעקב רפואי מתאים לאורך ההריון, ובמיוחד לקראת סוף ההריון. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות