להרות עם מיומה?!???

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

13/01/2015 | 22:30 | מאת: אודליה

שלום! אני בת 34 2 קטנים. לפני כשנה התגלתה אצלי מיומה אינטרמורלית בגודל של 4 ס"מ. בבדיקת רופא האחרונה לפני כחודשיים נאמר לי שהמיומה גדלה לגודל של 6 ס"מ. אני מאוד מבוהלת מקצב הגדילה המהיר. אני מתכננת הריון נוסף שנדחה ונדחה בגלל המיומה. הרופא שלי אמר שלא תהיה בעיה להרות אבל בקריאת חומר בנושא, הבנתי שהמיומה עלולה לגרום לסיבוכים בהריון כמו גדילת המיומה במהירות, הפלות, ניתוח קיסרי וכאבים. אני כל כך מתלבטת מה עליי לעשות עכשיו, האם לקחת את הסיכון ולנסות הריון או לפתור את הבעיה בניתוח שגם לזה תהינה השלכות בפריון? יש לציין שאני סובלת בכל מחזור דימומים קשים ביותר! כאבי ביוץ חזקים, גודש חזק בחזה ואי נוחות כללית של כאבי מחזור גם במהלך החודש כולו. ויש גם את עניין הגיל המתקרב לגיל המציב קצת יותר קשיים מבחינת פריון. אשמח לשמוע דעה/המלצה נוספת.

לא ניתן להשיב לשאלותיך באופן המאפשר קבלת החלטה, אלא רק כוון כללי. גודל המיומה שלם מתקרב לשלב בו יש הצדקה לניתוח, אך אין הכרח עדיין. שאלת הקשר ל ... מה יהיה בהריון אינה ניתנת לחיזוי מראש. אחת השאלות החשובות היא הגדרת מיקומו המדוייק של השרירן, וקצב גידולו אכן מהיר, אבל לא באופן הסוטה מהצפוי. בהצלחה, פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות