פיענוח בדיקה פתולוגית

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

15/12/2014 | 15:16 | מאת: מתוסכלת

ביצעתי היסטרוסקופיה בשל חשד לשארית שילייה. אשמח לעזרה בפיענוח. בתיאור מאקרו נרשם:" התקבלו בפורמלין קטעי ריקמה בלתי סדירים בצבע אפור-חום צהוב, בנפח של 4.5 ס"מ. במיקרו נכתב:: Predominately fibrmoid material and tiny fragments consistent with secretory endometrium. Focal ciliated cell metaplasia. Foci consistent with adenomyosis. All tissue was submitted אני כבר לא מקבלת מחזור מעל שנה וכרגע כנראה הולכת לניתוח נוסף....תודה על העזרה

חסרים בשאלתך פרטים חשובים כגון גיל? מתי ילדת? מה הייתה הסיבה להיסטרוסקופיה? וכיוב. בכל מקרה התשובה הפתולוגית אינה מדאיגה, אך מענה זה אינו מסייע בהשלמת התמונה, כאמור, בהעדר פרטים חשובים. פרופ יונה תדיר

17/12/2014 | 03:35 | מאת: מתוסכלת

שוב שלום דוקטור. אני בת 30 וילדתי ב 7/11/2013. והסיבה לניתוח היה חשד לשארית שילייה. אגב, הרופא נשים אישר שמדובר בשארית שילייה אז עכשיו אני ממש מבולבלת. אגב, בבדיקה כרגע הרופא טוען כי הרירית שלי מעובה.

17/12/2014 | 03:36 | מאת: מתוסכלת

שוב שלום דוקטור. אני בת 30 וילדתי ב 7/11/2013. והסיבה לניתוח היה חשד לשארית שילייה. אגב, הרופא נשים אישר שמדובר בשארית שילייה אז עכשיו אני ממש מבולבלת. אגב, בבדיקה כרגע הרופא טוען כי הרירית שלי מעובה.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות