ניתוח כריתת רחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

22/03/2015 | 11:01 | מאת: מאיה

לפני כחמש שנים עברתי ניתוח שבו הוצאו כ-30 מיומות מהם 4 גדולות מאד. לאחר חצי שנה שוב התחילו לגדול מיומות. היום ברחם יש לי מספר רב של שרירנים וכמה גדולות ביותר. מצד אחד מאד מפחדת מניתוח גדול שוב ומצד שני מפחדת שהשרירנים יתפתחו לסרטני. קראתי באינטרנט על הליך שנקרא אמבוליזציה, האם הליך כזה (לנשים שלא חושבות על הריון עתידי) מונע את הסיכוי שהשרירנים יתפתחו לגידול סרטני או שכדי למנוע מצב כזה חייב ניתוח כריתת רחם. אציין שאין לי דימום מסיבי כמו לפני הניתוח הראשון אך מצד שני עליה דרסטית במשקל ובטן נפוחה כמו בפעם הראשונה.

שאלתך טובה וחשובה, ואכן מדובר בחלופה ראויה. מאידך, לא ניתן לתת תשובה מלאה למצב כה מורכב, אם זה מתאים גם לך. החלטה על טיפול זה או אחר מחייבת פרטים רבים נוספים וחובה עלייך להיות בקשר עם רופא/ה הבקיא/ה בחלופות הטיפול השונות למצב כה מורכב. בהצלחה, פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות