מיומה מורלית 37 ממ

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

15/03/2015 | 17:51 | מאת: מאיה

שלום, בת 47 לאחר 10 שנים בטיפולי פוריות .2 הפלות בשבוע ה10 וה11. בעבר עשיתי שתי בדיקות של היסטרוסקופיה אבינתית. נמצאה שהמיומה אינה דוחקת את חלל הרחם ,גם לאחר הורדת לחץ. האם המשמעות שהיא אינה משפיעה על הפלות. כרגע לקראת ניסיון שלישי של הפריה מתרומת ביצית וזרע ,. נאמר לי מהרופא שלנשים שיש מיומות יש יותר עליה בהפלות. שלחו אותי להיסטרוסקפיה אבחנית שוב.בבמידה שימצא כי אין היא גורמת להפלות האם בכול זאת מומלץ להוציאה?

שכות לציין מה גודל המיומה. הלא כן? שיעורי ההפלה בגיל זה גבוהות בכל מקרה. אמנם מדובר בתרומת ביצית וזרע (משמע, תרומת עובר), מה שמקטין את אחוזי ההפלה תןויי הגיל, אבל עדיין יש משמעות גם לגיל הרחם.

16/03/2015 | 21:08 | מאת: מאיה

תודה על תגובתך .גודל המיומה 37 מ"מ.ואינה דוחקת את חלל הרחם. האם היא גורמת להפלות?

לא ניתן לתת תשובה ודאית. כל מה שניתן לאמר, בהכללה, שמיומה בגודל זה, ובמידה ואינה דוחקת את חלל הרחם, ואם אין סימפטומים כגון דימומים, אין הצדקה להתערבות כירורגית. פרופ. יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות