מיומה ???

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

19/02/2015 | 20:19 | מאת: ליבי

שלום לך דוקטור. ממש מחילה על האורך אבל זקוקה להתייעצות. לפני כחודש עברתי הפלה בשבוע 9. ההפלה היתה ספונטנית בבית ומאז עברתי 2 ביקורות אולטראסאונד עי 2 רופאות שונות שמצאו את הרחם נקייה. הספקתי לקבל מחזור שבוע שעבר. המחזור היה בסדר קצת יותר ארוך מהרגיל (8ימים) ודימום יחסית סביר. אתמול בערב הרגשתי לחץ חזק מאד בבטן התחתונה כאילו משהו רוצה לצאת לי מהגוף והיום בבוקר נפתח לי ברז של כרישי דם ענקיים. למשך שעתיים יצאו לי ללא שליטה גושי דם ענקיים ודם יצא ללא הפסקה. רצתי כמובן למיון. שם חשבו שזה שאריות של ההריון אבל עשו בדיקות דם שיצאו תקינות כולל המוגלובין ובטא יצאה שלילית. באולטראסאונד ראו שהדימום הוא מהרחם. צוואר חלק וצוואר אחורי סגור וארוך ללא רגישות. TVs אי סדירות בחלל. הודגמה זרימה בהמשך לרירית ומשמאל נצפה אי סדירות. בנוסף החזר היפואקוגני בקוטר 5.6 ממ. שחלה ימנית - ב. מ. פ ושחלה שמאלית- מרקם תקין. בסמוך לשחלה נצפתה חצוצרה עם תוכן לא סדיר בתוכה צ26*12 ממ. נוזל חופשי בכמות מועטה בדוגלס בעיקר משמאל. ת. קרישה תקינים. יש לציין שבביקורת אצל רופאת הנשים שלי היא ראתה ציסטה בשחלה. בבית החולים לא ידעו להסביר את מקור הדימום (שנרגע בינתיים ולמעט הפרשה דמית קלה בניגוב אין כלום) ושחררו אותי הביתה עם כדורים להפסקת הדימום (שאני לא לוקחת כי נרגע הדימום) וזימון למרפאת הנשים בעוד 3 שבועות. אני ממש לא מבינה איך בית חולים משחרר ככה בלי לדעת מה יש לי? בלי בדיקות נוספות? ואם זה משהו חמור?אני ממש אשמח לשמוע את דעתך ממה יכול להגיע כזה דימום קשה ומה אומרים הממצאים של באולטראסאונד. קראתי קצת בגוגל והבנתי שסימפטום זה של דימום אופייני לסרטן הרחם. הייתכן שבזה חס ושלום מדובר? האם זו אולי מיומה ואם כן איך לא ראו באולטראסאונד? איך מאבחנים כזה דבר? אשמח מאד לקצת בהירות באי סדר. תודה ושוב תודה

ראשית, סליחה על העיכוב במענה שמקורה בתקלת מחשב. שכחת לציין את גילך, ולכך חשיבות רבה בכל התייחסות לדימום שמקורו ברחם, מסיבה זו או אחרת. ספק אם אוכל לתת לך מענה שיפתור את הבעיה, במקום בו מי שבדקו אותך נותרו עם סמני שאלה, אך אנסה לעשות קצת סדר: 1. בדיקת אולטרהסאונד איכותית אמורה לתת כוון כללי לאבחנה וטיפול. שרירני רחם (מיומות) מאובחנים תחילה בבדיקה זו, רק במקרים חריגים צריך להתקדם לבדיקות דימות אחרות כגון CT - MRI. 2. אם בברור לא רואים שרירן, ואיןם הכוונה לבדיקה אקראית עי רופא זה או אחר (עם כל הכבוד, והרי איני יודע מי או מה?) צריך בדיקה במכון אולטרהסאונד גינקולוגי, ולקופות החולים השונות יש מכונים טובים כאלה. 3. אם זה נשלל בברור אזי הכוון צריך להיות רירית הרחם. את זה ניתו לבדוק, לאשר או לשלול, שזה המקור, ומה הסיבה לכך. האם חוסר איזון הורמונלי? או פתולוגיה של רירית הרחם? וכך להמשיך את הברור עד השלמת האבחנה והטיפול בהתאם. אנו חיים במדינה בה איכות הרפואה גבוהה לבעיות כגון אלה ניתנות לפתרון נכון. בהצלחה, פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות