טיפול תרופתי למיומות

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

03/06/2015 | 07:07 | מאת: יעל

אני סובלת מדימומים מוגברים כתוצאה ממספר מיומות שיש לי. אני גרה בקנדה והרופא רשם לי תרופה שנקראת פיבריסטל fibristal. אני לא מוצאת חומר בעברית על תרופה כזו.אני תוהה מה התרופה אמורה לעשות איך היא פועלת והאם כדאי לקחת אותה. תודה

מדובר על תרופה חדשה הנקראת גם ismia או ulipristal. תרופה חדשה יחסית אאשר מצמצמת גודלן של מיומות. אם את מתאימה או לא, זה תלוי בפרטים רבים אשר אינם מצויים בשאלתך. יש מגוון רחב של חלופות טיפול וההתאמה לכל אחת משיטות הטיפול מחייבת בחינה של מגוון שיקולים. פרופ. יונה תדיר

04/06/2015 | 05:05 | מאת: יעל

תודה רבה על תשובתך. יש לי 4 מיומות לא גדולות שתיים בתוך הרחם ושתיים בחלק החיצוני, אולי הרופא מנסה לקנות זמן ללא הדימומים המוגברים כי אני בת 50 ומירנה לא עזרה כלל. להיפך גרמה לדימום בלתי פוסק. אז חזרה לשאלתי, האם יש סכנה בפיבריסטל? האם יכול לגרום לקרישי דם? תודה, יעל

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות