אדנומיוזיס

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

01/04/2015 | 21:19 | מאת: ש

שלום, בשל רחם רב שרירני עם דחיקה של חלל הרחם לאחרונה עברתי ניתוח מיומקטומי בלפרוסקופיה. בדוח ניתוח: רחם שרירני מוגדל 15 שבועות. נצפה שרירן פונדלי אחורי 6 ס"מ בנוסף מאחור מאוד נמוך שרירן 5 ס"מ. בנוסף נצפתה מסה גדולה של אדנומיוזיס הן בדופן האחורית והן בקידמית. אופן כריתת השרירן intramural. בוצעה כריתה של שני השרירנים ללא כניסה לחלל הרחם בנוסף הוצאה מסה גדולה של אדנומיוזיס עד לקבלת מבנה רחם קרוב לגודל תקין. האם לאור הנ"ל עשויה להיות בעיה בכניסה להריון? מהן השלכות האדנומיוזיס? בנוסף לבעלי 1% של תאי זרע תקינים מורפולוגית

בנסיבות שאת מתארת יש בהחלט אפשרות להשלכות על פוריות על בסיס מה שעברת. איני יודע מה גילך ומה עברת המיילדותי, אבל בכל מקרה יש הצדקה לבצע בירור המרכיב המכני (רחם, חצוצרות שחלות ואגן) וזאת עוד לפני שאלת מצב הזרע. פרופ יונהתדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות