טיפול בשרירן

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

18/12/2014 | 19:13 | מאת: נ

אני בת 25, נשואה ויש לי שרירן אינטרמוראלי בגודל 28.5 מ"מ בדופן האחורית, עובי רירית הרחם 7.1 מ"מ אני סובלת כבר שנים (מהמחזור הראשון) מכאבי בטן חזקים מאוד, שכללו הקאות. בהמלצת רופא נשים לקחתי במשך שנים גלולות (עוד לפני שהתחלתי לקיים יחסי מין). והדבר שיפר במעט את הכאבים, והעלימו את הקאות לגמרי. ובין המחזורים לעיתים מכאבי בטן שמרגישים כמו כאבי מחזור. בבדיקה שגרתית התגלה השרירן. הרופאה אמרה שככל הנראה הוא בעייתי אבל רק כאשר ארצה להכנס להיריון. בשנה הקרובה אינני מתכוונת להיכנס להיריון, מה כדאי לעשות?

קרוב לוודאי שכל הסימפטומים אותם את מתארת אינם קשורים לשרירן. מדובר בשלב זה בשרירן קטן ואין צורך לטפל בו. בכל מקרה חשוב שתדעי ששרירני רחם בגילך הצעיר (20-30) נוטים לגדול מהר יותר מאשר שרירני רחם בנשים מבוגרות יותר (30-40) וזאת עליך לקחת בחשבון בתכנון הילודה. המלצותי בשלב זה: א. בדיקת אולטרהסאונד מידי כחצי שנה תוך בקשה לקבלת תשובה מסודרת בכתב (התמונות שנותנים לעיתים אינן שוות כלום) והגדרה מדוייקת של גודל, מיקום (לא רק אחורי או קדמי, או ...) אלא גם האם נטייתו לכוון רירית הרחם או כלפי חוץ. ב. האם יש עוד שרירנים קטנים יותר. ג. ייעוץ תזונתי לגבי מזון המכיל תוספי הורמונים למיניהם. ד. תכנון ילודה ו/או טיפול על פי כל הנל. בהצלחה. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות