,tel aviv

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

25/01/2015 | 22:58 | מאת: רחל

שלום. הבנתי שיש 2 שיטות להוצאת השרירן מהרחם. שיטה של ריסוק השרירן בחלל הרחם. ואז לא ברור לי איך מוצאים את החתיכות אחרי הריסוק? והשיטה הנוספת הוצאת השרירן במספר חתיכות בשקית. מה השיטה שאתה ממליץ? האם יש חומר כתוב על שתי השיטות ?היכן אפשר לקרוא על כך.תודה

יש שיטות רבות לטיפול בשרירני רחם ואת מציינת רק שתיים מהן. איני יודע למה כוונתך בריסוק השרירן? יש שיטה של כריתת השרירן בלפרוסקופיה (קרי, דרך נקב קטנטן באזור הטבור) ולאחר מכן הוא מוצא מכלל הבטן עי מכשיר ההופך את גוש הבשר בתאור ציורי, ומשהוא מאורך ... כמו נקניקיה. מספיק ברור? אולי מספיק מפחיד? אבל זה ממש שלא נורא. רק לשם הפרסומת העצמית, אני הייתי הראשון בעולם שפיתח ואצר שיטה זו לפני כ 20 שנה. לאחרונה יש מחלוקת בעולם על סיכוני השיטה, אבל זה לא רלוונטי לשאלתך. מה שיטת הריסוק עליה את מדברת? איני יודע? יש את השיטה של רולטרהסאונד ממוקד אשר בה לא מוציאים שום דבר מחלל הרחם, או מחלל הבטן, רק מקטינים קצת את הנפח, והדעות על שיטה זו חלוקות בין המומחים. והאם יש על זה חומר כתוב? הרבה מאוד. אלפי מאמרים וספרים, אבל נראה לי שזה לא ירחיב את הידע מעבר לתמצית ידע זו. בכל מקרה אין זה מומלץ לבסס החלטות טיפול על סמך ידע זה, או ידע אינטרנטי אחר. כי יתכן ששום דבר מכל זה אינו מתאים לפתרון בעייתך. בהצלחה, פרופ תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות