הבדלים בשיטות לניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

17/12/2012 | 23:37 | מאת: אסי

אובחנתי בסתימות של 70% בעורק ראשי ובעורק שמאלי עוקף ועלי לעבור ניתוח מעקפים. שאלתי מה ההבדל בין ניתוח עם מכונת לב ראה לבין ללא המכונה , הסבירו לי שעם מכונה החתך גדול ופתיחת עצמות החזה . האם בניתוח למעקפים המוזכרים מתאים ניתוח ללא מכונה? תודה לתשובתכם המהירה.

אסי שלום בניתוח מעקפים אנחנו מחברים את החולה למכונת לב ריאה המספקת דם מחומצן זמנית במקום הלב ומאפשרת עצירת הלב וביצוע המעקפים. בסוף שנות התשעים התפתחה טכנולוגיה שמאפשרת קיבוע איזור בלב לביצוע המעקף וזאת בזמן שהלב ממשיך לעבוד ולספק דם מחומצן לגוף. בניתוח כזה אין צורך בהתחברות למכונת לב ריאה. לאחר שנים ארוכות של ויכוחים ומחקרים המסקנות הן: 1. ברוב האנשים ניתן ורצוי לבצע את הניתוח עם מכונת לב ריאה ללא שום סיכון ועם היתרון שהמעקפים מבוצעים בתנאים מיטביים. 2. חלק קטן מהחולים יכולים להיפגע ממכונת לב ריאה ועדיף במקרה שלהם לבצע את הניתוח ללא מכונת לב ריאה. 3. החולים בסיכון גבוה להיפגע ממכונת לב ריאה: מבוגרים, לאחר אירוע מוחי והכי חשוב: חולים עם מחלה באבי העורקים העולה. 4. השיטה הטובה ביותר לקבלת ההחלטה, ביצוע US ישירות על אבי העורקים בתחילת הניתוח ובמידה ויש שם מחלה, לבצע את הניתוח ללא מכונת לב ריאה. אשמח להסביר עוד במידת הצורך דר' גיל בולוטין

19/12/2012 | 14:53 | מאת: אסי

תודה לתשובה המהירה והמפורטת

מנהלי פורום ניתוחי לב