כאבים ביד ימין

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

21/03/2013 | 12:59 | מאת: שטיינברג יוסי

לפניי שבעה שבועות עברתי ניתוח לס פתוח להחלפת מסתם ומאז יש לי כאב חזק ביד ימין מהכתף עד האצבעות שבה והולך ואני מוגבל בתנועה של הרמת היד הייתי אצל אורטופד והוא אמר לי לקחת אופטלגין כי דברים אחרים אסורם כי אני מטופל בקומדין הכאבים בלתי ניסבלים ומעירים אותי בלילה מהשינה מה אפשר לעשות? ואם תופעה זו ידועה?

יוסי שלום צריך לבדוק אותך ולהתרשם, אבל יש כאבים אופייניים לאחר פתיחת החזה לניתוח לב ומקורם בלחץ על עצם באיזור הכתף האחורית. בדרך כלל הכאב מתמקד ביד ובשתי אצבעות (הזרת והסמוכה לה). זו עדות ללחץ על העצב האולנרי. בדרך כלל זה עובר לאחר מספר שבועות. ניתן להקל עם תרופות מקבוצת NSAID. אבל, מאוד מומלץ שתיבדק על ידי הצוות שניתח אותך ואז יוחלט על מקור הכאב והטיפול המומלץ. חג שמח דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב