הצרות במסתם לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

11/09/2012 | 21:38 | מאת: מרק

לאימא שלי בת ה-76 הומלץ היום לעבור ניתוח להחלפת מסתם בלב עקב הצרות כתוצאה מהסתיידות. רציתי לקבל יעוץ לגבי: 1. דרכים אלטרנטיביות במקום ניתוח (צנתור? טיפול בעזרת כדורים...). לגבי צנתור הרופא אמר שזה מתאים יותר לאנשים מבוגרים יותר ופחות בריאים. לא הבנתי בדיוק למה? 2. מה משך ההחלמה לאחר הניתוח? האם מדובר בימים, שבועות או יותר? בתודה מראש.

מרק שלום ניתוח החלפת מסתם אאורטלי באישה בת 76 מאוד בטוח. החלפת המסתם בצנתור אפשרית היום. אבל, ישנם סיכונים אחרים בהחלפת מסתם בצנתור, פגיעה בכלי הדם, יותר אירועים מוחיים ודליפה מסביב למסתם לכן מומלץ היום להחליף את המסתם בצנתור אצל חולים מבוגרים מאוד או עם גורמי סיכון רבים שבהם הסיכון של הניתוח הרגיל גבוה ואז יש יתרון והיגיון לבצע את ההחלפה בצנתור. ברמב"ם יש צוות לב המורכב מקרדיולוג מצנתר, קרדיולוג המתמחה באקו ומנתח לב. הצוות עושה דיון ענייני, לפי מצב חולה ומחליט מה השיטה הטובה ביותר לחולה. בברכה דר' גיל בולוטין

23/09/2012 | 11:54 | מאת: מרק

שלום רב, אימי בת 76 צריכה לעבור אחרי החגים ניתוח לב להחלפת שסתום (כמדומני האורטאלי). שאלתי היא האם מותר לה לצום ביום כיפור? בתודה מראש, מרק

מנהלי פורום ניתוחי לב