חזה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

18/06/2012 | 16:59 | מאת: טלי

שלום דוקטור נכבד להלן תוצאות הסיטי חזה לאחר ניתוח בקנה הנשימה וכריתה של 3 חוליות נשלחתי לבדיקה בגלל קושי בנשימה כאבים ותחושת שריפה חזקה בחזה אודה לך על תגובה.להלן ממצאי בדיקת CT של בית החזה סיבת הפניה : מצב לאחר ניתוח בבית החזה בקנה הנשימה . אין בידינו בדיקות קודמות להשוואה . הבדיקה בוצעה ללא חומר ניגודי. מצב לאחר סטרנוטומיה, מרקם של מנובריום סטרנום נראה מעט הטרוגני, ללא איחוי בין הקצוות בחתך עצם החזה . סיכות ניתוחיות קדמיות לקנה הנשימה, דופנות של קנה הנשימה נראים שמורים. במיצר קדמי עליון באזור התימוס הודגמה מלאות רקמתית הומוגנית, קרוב לוודאי מדובר בשרידי תימוס . אוורור הריאות תקין ללא עדות לתסנינים אלבאולרים או גושים סולידיים . ללא עדות לנוזל או עיבוי פלוירלי . ללא עדות להגדלת קישריות לימפה מדיאסטינליות, פריברונכיאליות או בבתי השחי . כלי הדם הגדולים במדיאסטינום תקינים . הלב תקין בגודלו, לא הודגם תפליט פריקרדיאלי . מעבר חזה בטן: ללא סטיות . התרשמות: מצב לאחר סטרנוטומיה בשל ניתוח בקנה הנשימה, אין איחוי בין קצוות בחתך עצם החזה . מלאות רקמתות קלה במיצר קדמי עליון, קרוב לוודאי מדובר בשרידי תימוס .  האם החוסר איחוי גורמים לכאבים העזים שיש לי ולקושי נשמתי וכיצד מטפלים בשבר שלא מתאחה עבר חצי שנה מהניתוח

טלי שלום חוסר איחוי של עצם החזה לאחר שישה חודשים יכול לגרום לכאבים. צריך לבדוק מדוע לא היה איחוי, האם היה זיהום או בעייה בעצם. אם הכל תקין והעצם במצב מתאים, יתכן שיש מקום לסגירה וחיבור של העצם בשיטה שונה, אם פלטות של מתכת. אם תרצי לבדוק את האפשרות, אצטרך לראות אותך יחד עם בדיקת ה CT בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב