טכנולוגיית דימות מועדפת אם אזדקק לניתוח בבית החזה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

18/07/2012 | 20:19 | מאת: אורית

בת 58. לפני שנתיים עברתי CT לב וחזה בהפניית קרדיולוג. בעוד שהתשובות על כלי דם היו טובות, נמצאה בלוטת תימוס מוגדלת (היפרפלציה?). הרופאים שראו את מכתב הרדיולוגיה לא ייחסו לזה חשיבות. בימים אלה נבדקתי נוירולגית עקב בעייה המחשידה - בעיקר בגלל התימוס- שיש מחלה אוטואימונית. נתבקשתי לחזור על CT חזה- תימומה? באופן אישי, אני סולדת מקרינת יתר, ואף קיבלתי מידע רדיולוגי (מרופא מומחה בתחום) - שהתימוס נצפית טוב יותר ב-MRI! אולם הנוירולוג טוען שללא קשר לעלות הנמוכה יותר של CT עדיף לחזור על הבדיקה בדיוק באותה טכנולוגיה שנעשתה בסריקה הקודמת. האם אתה, מנתח חזה נכבד, סבור שאכן זה מה שעדיף לי מבחינה רפואית??? מבחינה תקציבית - יש ביכולתי להשיג מימון ביטוח פרטי. אודה מאוד על תשובה שתאיר עיניי במה עליי לבחור. (כן, לפעמים האחריות על החולה).

אורית שלום נשמע לי הגיוני לחזור על אותה הבדיקה, כדי שאפשר יהיה להשוות. ממליץ להתייעץ עם מנתח חזה, ברמב"ם: פרופ' בסט ודר' קרמר מהמחלקה לניתוחי חזה. בברכה דר' גיל בולוטין

20/07/2012 | 15:18 | מאת: אורית

מנהלי פורום ניתוחי לב