אאורטה עולה מורחבת 4.2 סמ'

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

01/12/2012 | 09:12 | מאת: מיכאל

מה זה אאורטה עולה? האם זה כלי דם שמוביל את הדם למוח ולראות? להבדיל מאאורטה יורדת? האם יש משמעות להרחבה 4.2 סמ' ללא פגיעה בדופן העורק? איך בודקים את דופן העורק בלי פלישה פנימה?

מיכאל שלום אאורטה העולה היא כלי הדם שיוצא מהלב ומעביר את הדם לכל הגוף. בהמשך יש את קשת אאורטה וממנה יוצאים כלי הדם הגדולים שמספקים את הדם למוח ולידיים. ההמשך נקרא אאורטה יורדת שממשיך את אספקת הדם לאברי הבטן והגפיים התחתונות. הרחבה של אאורטה העולה עד 4.2 מחייבת מעקב. בדר"כ כדאי לבצע פעם אחת גם בדיקת \בא ואחר כך ברוב המקרים אפשר להמשיך במעקב של בדיקות אקו כל שישה חודשים. בשתי הבדיקות ניתן להעריך את הקוטר ובבדיקת CT ניתן להעריך יותר טוב את איכות הדופן. ברוב המקרים הרחבה של 4.2 עדיין לא מחייבת התערבות ניתוחית, אלא מעקב בלבד. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב