תקינות תשובה מבדיקת אקו לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

13/03/2013 | 14:09 | מאת: אאא

אבקש לדעת את משמעות הממצא במסתם האורטלי..האם זה מחייב מעקב וכל כמה זמן? ואיזו משמעות יש לממצא אצל אשה צעירה בתחילת שנות השלושים? שורש האורטה 23 מ"מ מחיצה בין חדרית 9.2 מ"מ פתיחת AO.V 19 מ"מ דופן אחורי 7.8 מ"מ עליה שמאלית 32 מ"מ חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 45 מ"מ אאורטה עולה 32 מ"מ חדר שמאלי סוף סיסטולה 23 מ"מ הדגמה אפיקלית טובה חדר שמאלי בגודל תקין שטח על שמאל 14 סמ"ר תפקוד סיסטולי גלובלי של חדר שמאלי תקין שטח על ימני 32 מ"מ מקטע הפליטה מוערך ב-60% עוד כמה נתונים תקינים... מסתמים: מסתם אורטלי מעובה קלות בעלעלו הנון קורונרי תנועתיות מסתמים- לא תקינה של מסתם: מסתם אורטלי אקסצנטרי,נפתח בחלקו כפה של דג. רושם של עלעל קורונרי שמאלי רודימנטרי. העלעלים עצמם עם רטט קל בעת הסיסטולה יתכן כביטוי לזרימה מערבולתית דרך המסתם. בבדיקת דופלר - זרימות תקינות של כל המסתמים לא הודגמה אי ספיקה של המסתם ולא היצרות של המסתם לחץ דם ריאתי סיסטולי- לא ניתן להערכה כנראה תקין, לחץ בעליה הימנית תקין מוערך בכ 0.5 ממ"כ הערות- וריד נבוב תחתון הודגם במנח שמאלי צדדי, קוטרו תקין עם תמט מעל 50% באינספריום נמדד 10 מ"מ

אאא שלום לא ניתן להבין מתוך הנתונים שכתבת את תוצאות הבדיקה המלאות. בכל מקרה אני ממליץ לחזור עם תוצאות הבדיקה אל רופא המשפחה או הקרדיולוג שהפנו לבדיקה. אם עדיין יהיו ספקות מומלץ להתייעץ עם קרדיולוג המתמחה באקו, לדוגמא במרפאת המסתמים ברמב"ם. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב