ניתוח Maze לפרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

25/08/2012 | 13:47 | מאת: רבקה

שלום רב, אני בת 67 וסובלת כ- 12 שנים מפרפור ספונטני.עברתי בחו"ל שלוש אבלציות עם שיפור קל בלבד. שאלתי:מה ההבדל בין Minimaze ל-Maze סיכונים וסיכויים ? האם תהליכים אלה נעשים בארץ והיכן ? האם ידוע לכם על מרכז בחו"ל עם שעורי הצלחה גבוהים ? תודה, רבקה

רבקה שלום ההבדל בין Minimaze ל-Maze: MAZE זהו ניתוח לב גדול יחסית, עם אחוזי הצלחה גבוהים, אבל סיכון ניתוחי לא מבוטל ולכן כמעט ולא מבוצע כיום. Minimaze ניתוח דומה, אבל במקום רוב החתכים ותפרים, מבצעים צריבות להשגת אפקט דומה. הניתוח יותר בטוח, אבל ההצלחה גם בשיעורים יותר נמוכים. ישנם מספר מרכזי מצויינות באירופה ובארה"ב עם ניסיון גדול. אבל, לאחר 12 שנה, במידה ומדובר בפרפור כרוני קבוע, סיכויי ההצלחה אינם טובים. בברכה דר' גיל בולוטין

27/08/2012 | 17:04 | מאת: רבקה

ראשית אודה על תשובך. שנית,אני סובלת מפרפור התקפי-כ- 5 בחודש שעוברים מאליהם. האם תשובתך תשתנה ? האם אפשר לקבל שם של מרכז מצטיין באירופה ובארה"ב ? תודה

מנהלי פורום ניתוחי לב