בדיקת אקו

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

08/07/2012 | 09:28 | מאת: יהודית

שלום, אחותי בת 68 עשתה בדיקת אקו בעקבות בעיות של קוצר נשימה רגעיות. להלן הממצאים: חדר שמאל אינו מורחב דפנותיו בעובי תקין, התכווצותו הכללית תקינה מקטע פליטה מוערך בכ-60% לא נצפתה הםרעה בהתכווצות האזורית. עליה שמאלית ברוחב תקין. חללי הלב הימניים בגודל תקין. שורש האורטה והאאורטה העולה ברוחב תקין. -הדגש- נראה עיבוי בעלה הקדמי של המסתם המיטרלי. במנחים האפיקלים נראה ממצא בקוטר כ-6 מ"מ המתבלטת כלפי הפרוזדור בעת סגירת המסתם -סדגש- (אין לשלול כי מדובר בחלק מן העלה, טומור, וגטציה אחר?).בדופלר -סדגש- : אי ספיקה מיטרלית קלה, אי ספיקה טריקוספידלית מינימלית. הלחץ הסיסטולי בעורק הראה תקין מוערך בכ- 30 ממ"כ. לא נמצא תפליט פריקרדיאלי. שאלתי: מה הכוונה מכל הבדיקה הזאת? ומה הכלל צריך לעשות? האם יש בדיקות נוספות שיכולות לברר מה זה הממצא בקוטר 6 מ"מ? בתודה מראש האחות המודאגת מאד

יהודית שלום רק רופא המתמחה באקו יכול לעבור על הבדיקה ולהחליט האם יש משמעות לממצא על העלה הקידמי של המסתם המיטרלי. ממליץ להגיע עם סרט האקו על דיסק למומחה. באיזור הצפון אני ממליץ על פרופ' אגמון, מנהל יחידת האקו בבית החולים רמב"ם. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב