הערכת מסתמים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

05/03/2013 | 20:14 | מאת: רני

אבי בן 73 בבדיקה אקו נמצאה אי ספיקה קשה במסתם מיטראלי המלצת הרופא שעוקב אחרי אבי 13 שנים להתאשפז לשם ניתוח .. התאשפזנו לפני שבוע ועד כה בוצע רק אקו נוסף אלו תוצאותיו: חדר שמאל גודל תקין תקוד סיסטמתי גלובלי התכווצות גלובלית תקינה היפרטרופיה - היפרטרופי במידה גבולית ספטום סיגמואידי עליה שמאלית מורחבת במידה קלה חדר ימין תקין עליה ימנית תקינה מסתם ניטרלי partially flail posterior leaflet אי ספיקה בינונית -קשה גט אקסצנטרי מאד מסתם אאורטלי אי ספיקה קלה הסתידות קלה של עלי המסתם מסתם תלת עלי מסתם טריקוספילדי - אי ספיקה קלה אבחנות : good systolic lv function Flail mitral valve- posterior leaflet Moderate to serve mitral regitation Mild aortic regurgitation Mild lv hypertrophy נאמר לאבי שישנה התוויה לניתוח אך מאחר. שאין לו מושלם יש להמתין ברשימת ההמתנה של השירות הציבורי, רצית לדעת מה הדחיפות לניתוח וכמה זמן עוד אפשר להמתין שכן אבי סובל מקוצר נשימה , סחרחורות וכבר לא מתפקד..אודה על עזרתכם הדחופה

רני שלום צריך עוד נתונים. האם אביך עבר צנתור לבדיקת העורקים הקורונרים בלב? האם הוא מאושפז. במידה והוא סובל מבצקת ריאות לא כדאי להתעקב. במידה ויש קוצר נשימה בזמן ביצוע מאמצים, יש אינדיקציה לניתוח אך הוא אינו דחוף. בהצלחה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב