אי ספיקה קלה עד בינונית - התנהלות ?

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

08/04/2013 | 12:25 | מאת: אדי

אני בן 36בבבדיקת אקו דופלר קרדיוגרפיה הראתה :חדר שמאל תקיןדפנות תפקודסגמינטאלי וגלובאלי תקינים 65lvefאחוז פרוזדור שמאל מורחב קלות שורש אאורטה ברוחב תקין מסתם מיטראלי עם fail של העלה האחורי ודליפה מיטראלית קלה עד בינונית הטריקוס פידאלי דולף בצורה מינימלית תיפקוד חדר ימני תקין ללא עדות לללחץ ריאתי מוגבר אין עדות ל sol או לנוזל פריקדיאלי אני נושם יחסית בסדר ןעושה פעילות גופנית מתונה שאלותי: כמה חמור זה נראה לכם ? אילו הנחיות להתנהלות נכונה במצבי ( תזונה שינה פעילות ספורטיבית וכו' היית ממליצים לי ? הבנתי במוקדם או במאוחר (אמרו שיש עוד זמן) אצטרך לעבור תיקון מסתם - האם אצטרך לקחת כדורים לכל החיים אח"כ? האם הייתם ממליצים במצבי לעבור את הניתוח בהקדם ?(שלא יגיע למצב של החלפת מסתם) האם הוא נחשב לפרוצדורה מסובכת ?

אדי שלום בשלב זה אין צורך בניתוח אלא רק במעקב. מומלץ לחזור על בדיקת האקו כל 6 חודשים. כדאי להתמיד בפעילות גופנית אירובית, גם בשביל הבריאות וגם כדי שתוכל להרגיש במידה ויופיע קוצר נשימה במאמץ בעתיד. הניתוח הוא בטוח מאוד וברוב המקרים כולל את תיקון המסתם. למרות זאת אין סיבה לבצע את הניתוח בשלב שבו אתה נמצא. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב