בדיקה אלקטרופיזיולוגית

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

31/10/2012 | 12:46 | מאת: אבי מיבנה

שלום ! בן 55 אירוע vt בבדיקת הולטר ברקע ihd אוטם ב1999 סביבו אירע של דום לב שטופל במכות חשמל .לפני כחודש לערך נמצע בבדיקת הולטר {לאחר תלונות מיצידי של חולשה }מקטע של 8 short vt פעימות בקצב 160. לאחר אקו לב עם תפקוד של 45 אחוז. וכן מיפוי שריר הלב במאמץ ובמנוחה באופן כללי בסדר .בשל ברדיקרדיה של עד 38 במנוחה אני מוזמן לצינטור אלקטרופיזיולוגי. בשיחה עם קרדיאולוג של הקופה {מאוחדת} נמסר לי ממנו שקוצב לב הוא דבר בילתי נמנע במצבי אך מכיוון שבדרך כלל הקופות לא מאשרות קוצב עם דיפיבלירטור אז ביקשו ממני לעשות את הצינטור הפיזיולוגי .שאלתי היא .א. האם זה נכון שבמצבי אני חייב קוצב {יש לי הרגשה שככה גם חשבו בבית החולים } ב. האם במצבי אני מחוייב לעבור את הבדיקה האלקטרופיזיולוגית שעל פניו נשמעת מפחידה מאוד . אגב טופלתי בבית חולים במרכז הארץ .בתודה מראש

אבי שלום שאלות חשובות! נראה לי שאת התשובה לשאלתך צריך לתת קרדיולוג המתמחה באלקטרופיזיולוגיה. בצפון אני ממליץ על דר' בולוס ברמב"ם. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב