שאלה בעניין ניתוח האורטה העולה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

18/12/2012 | 20:20 | מאת: יעקב כהן

מהיכן הכניסה של צנרת מכונת לב ראות בניתוח של האורטה העולה?

יעקב שלום שאלה מצוינת והתשובה מורכבת ותלויה במצב אאורטה העולה ובסיבה לניתוח. האפשרויות מגוונות: 1. במקרים בהם מחליפים את אאורטה העולה עקב אנאוריזמה וקשת אאורטה תקינה, בדרך כלל ניתן להתחבר בקנולה מיוחדת לתוך קשת אאורטה. 2. המידה וגם הקשת מעורבת: ברוב המקרים מומלץ להתחבר לעורק האקסילרי, בבית החזה הימני עליון. 3. ניתן גם להתחבר בעורק הפמורלי. כאמור האפשרויות מגווונות ותלויות בסיבה לניתוח. אם תרצה לדעת יותר אתה מוזמן ליום עיון בנושא מחלות וניתוחי אבי העורקים שיערך באודיטוריום ברמב"ם ב 13.2.2013. בברכה דר' גיל בולוטין

23/12/2012 | 13:46 | מאת: יעקב כהן

בהמשך לתשובה שקבלתי שאלה נוספת-- מה הסיכונים בכניסת הצנרת בכתף ימין בניתוח האורטה העולה, למשל בפגיעה בעצבים?

יעקב שלום אם תרצה לדעת יותר אתה מוזמן ליום עיון בנושא מחלות וניתוחי אבי העורקים שיערך באודיטוריום ברמב"ם ב 13.2.2013. בברכה פרופ' משנה גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב