ציסטה בפריקרד בגודל 8.2 ס"מ על 3.5 סמ

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

28/04/2023 | 09:07 | מאת: דנה

בת 47 בריאה.לפני מס שנים בסיטי נראתה ציסטה בגודל עדשה ...מאז גדלה. באקו אי ספיקה טריקוספידלית ברמה בינונית ויש לי תחושה דקירה בצד ימין כשאני נושמת עמוק. האם יש צורך להורידה? או שאפשר רק לעקוב אחריה? אם יש צורך להורידה ,כיצד? ומה הבדיקות שעלי לעבור?

דנה שלום נראה לי שיש צורך להתייחס לממצא. ממליץ להגיע עם בדיקות ה CT והאקו (רצוי עם הדיסקים) לרופא בכיר במחלקה לניתוחי לב ברמב"ם, ולפי הנתונים נדון אחר כך בצוות הלב ברמב"ם ונוכל להמליץ האם יש צורך בהתערבות או רק במעקב. לתיאום: ירדן או ילנה 047772631 בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב