בדיקה דופלקס עורקי המוח טרנסקרתיאלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

17/12/2023 | 15:19 | מאת: אבי

צהריים טובים אודה למענה הבוקר עשיתי בדיקה בעקבות כאבי ראש בדיקה דופלקס עורקי המוח טרנסקרתיאלי בועות עם חומר והתוצאה קיימת עדות למעבר בועות מימין לשמאל דרך החלון הסגלגל (pfo) המעיד על דלף גדול אודה למענה מה זה אומר אני מאוד נלחץ יש לי תור לנירולוג רק בעוד חודש וחצי תודה תגובה

אבי שלום אם אני מבין נכון, מדובר בבדיקת אקו לב שהדגימה PFO פתוח בין העליות בלב. ברוב המקרים אין צורך בטיפול. ממליץ להתייעץ עם מומחה בתחום, קרדיולוג שמתמחה בתחום האקו או בתחום מומי לב מולדים. באיזור חיפה אפשר להתייעץ עם דר' סרגיי יאלוניצקי. כאמור, ברוב המקרים אין צורך בטיפול. בחלק קטן מהמקרים יש אנידקציה לסגירת החור, בדרך כלל בצנתור ללא צורך בניתוח. בברכה פרופ' גיל בולוטין

18/12/2023 | 17:29 | מאת: אבי

ערב טוב תודה על המענה הבדיקה זה לא אקו לה הבדיקה דופלקס עורקי המוח שהזריקו לי חומר שאלתי נאמר לי מיים שפימפמו שיהיה בועות האם לפי דעתך צריך עוד בדיקות? מודה מראש

מנהלי פורום ניתוחי לב