אוושה בלב - אי ספיקה מיטרלית קשה ובעייה במסתם

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

22/08/2023 | 10:42 | מאת: אלון

יש לי אשווה מגיל צעיר ( כיום בן 55 ) .במעקב שנתי של אקו לב , רואים ירידה בתפקוד המסתמם המיטרלי ("אי ספיקה מיטרלית קשה; עם סילון אקצנטרי קידמי.המסתם האאורטלי מסויד; פתיחתו טובה.אי ספיקה טריקוספידלית מזערית; אין עדות ליתר לחץ דם ראתי; הלחץ הסיסטולי בעורק הראה מוערך ב 30- ממ"כ. לא נמצא תפליט פריקרדיאלי . הודגם FLAIL של העלה האחורי המסתם המיטרלי " ) . שאלתי היא האם אני אהיה חייב ניתוח בלשב כלשהו לתקן את המסתם ובמידה וכן האם ישנם ניתוחים כיום / בעתיד הקרוב של ארתרוסקופיה במצב כזה ללא ניתוח לב פתוח ?

אלון שלום נראה שבאמת תזדקק לניתוח תיקון המסתם המיטרלי בעתיד. או כאשר יופיעו סימפטומים של קוצר נשימה במאמץ או כאשר יהיה יתר לחץ דם ריאתי, או פרפור או סיבות אחרות. ממליץ להישאר במעקב צמוד של אקו כל 6 חודשים. במידה ותזדקק לניתוח, תיקון המסתם חשוב ולכן אני ממליץ לבצע את התיקון בניתוח לב רגיל ופתוח על מנת לקבל תוצאה מיטבית. אשמח להסביר עוד, פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב