ספורט אתגרי לאחר צינתור וסטנט

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

05/01/2023 | 19:13 | מאת: עופר

שלום רב, אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלה כי יש לי מעקב קרדיולוג רק עוד חודש ואין לי את מי לשאול, לרופא המשפחה אין בדיוק תשובה. עברתי צינתור עם סטנס היה לי עורק חסום 99% ונשאר עדיין אחד 60%. אני נוטל אספירין ו פלוויקס אני נהגתי לרכב על אופנוע ובעיקר בשטח. להוציא מהסכנות הכרוכות כמובן ברכיבה. הדאגה שלי זה החוסר בידע מה יהיו תופעות המדללים במקרה של נפילה. ברמת מכה ושטף דם או חתך/שפשוף מדמם. האם הסיכון הינו הרבה יותר גדול עבורי לנזק גופני עקב המדללים או שאין להם משמעות כה רבה. השיקול הוא בין לחזור לרכב או פשוט להפסיק והאם יש השפעה רבה יותר שאני גם עם אספירין וגם פלוויקס בשנה הקרובה. כי עוד שנה אהיה רק עם אספירין וזה לתמיד תודה רבה רבה,

עופר שלום בעיקרון, מתן של פלוויקס עם אספירין מעלה את הסיכון לדמם. לכן, בהחלט יש סיכון מוגבר לדימום בעקבות חבלות. ממליץ להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב