עשיתי בדיקת אקו לב והתוצאות

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

27/11/2023 | 14:42 | מאת: יונתן

הרופא משפחה אמר לי שכרגע הלב עובד בסדר אבל יש שינויים במסתמים כמו שסתום אבי העורקים מסוייד רגורגיטציה קלה של אבי העורקים והיצרות קלה של אבי העורקים כל השאר תקין גודל ותפקוד lv רגילים ללא יתר לחץ דם ריאתי ללא פילטת קרום הלב אשמח לדעת מה גודל המצב האם זה בסדר וזה קןרה להרבה או שזה בעיה והאם אני צריך להתחיל לדאוג לגבי טיפולים בעתיד כי כרגע הלב עובד בסדר אשמח לתשובה

יונתן שלום אין מספיק נתונים לתת תשובה אחראית. אבל, לפי מה שאתה כותב, אין בלב בעיה שדורשת התערבות. ממליץ להמשיך מעקב רופא מטפל וקרדיולוג. בברכה פרופ' גיל בולוטין

28/11/2023 | 15:38 | מאת: יונתן

אני יפרט בדיוק את מה שרשום באבחון אבל קודם כל אספר שנולדתי עם שתי עלים במקום שלושה אבל אין מה לעשות עם זה קוראים לזה האורטלי דו עלי.. אז התוצאות כאלה גודל ותפקוד LV רגילים גודל RV רגיל ותפקוד סיסטולי הגדלת אטריום שמאלי קלה שסתום אבי העורקים מסוייד חשוד בbicupsid aorty vvel רגורגיטציה קלה של אבי העורקים היצרות קלה של אבי העורקים שסתום מיטרלי מעובה מיטראל רגורגיטציה MLD קל מאוד regurgitation tricuspid ללא יתר לחץ דם ריאתי ללא פילטת קרום הלב אין עדות לPFO

יונתן שלום כמו שכתבתי, אין בלב בעיה שדורשת התערבות. ממליץ להמשיך מעקב רופא מטפל וקרדיולוג. בברכה פרופ' גיל בולוטין

28/11/2023 | 16:09 | מאת: יונתן

הבנתי תודה ושאתה מתכוון למעקב במצב שלי זה מספיק אקו לב פעם בשנה או שאני צריך לעשות עוד דברים

מנהלי פורום ניתוחי לב