החלפת מ,תם אורטלי שהתקלקל

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

29/09/2023 | 23:33 | מאת: אבי

הושתל לי בצינטור מסתם אורטלי ביולוגי מסוג ספיינס 26 שאלתי: 1-האם ניתן להבחיןבמסתם שלא מתפקד כראוי ולהחליפו? 2-האם ניתן להחליף מסתם ביולוגי? תודה מראש.

אבי שלום מסתמים ביולוגים המושתלים בצנתור או בניתוח יכולים להתקלקל עם השנים. ניתן לדעת את תפקוד המסתם בבדיקת אקו לב שבכל מקרה מומלץ לבצע כל שנה לאחר ההשתלה. בנוסף גם חשוב לדעת כיצד אתה מרגיש והאם הסימפטומים שהיו לך טרם ההשתלה חזרו. במידת הצורך ניתן לטפל במסתם שהתקלקל בצנתור נוסף או בניתוח. בברכה פרופ' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב